Horner waarschuwt Audi: 'De omvang van deze uitdaging moet je niet onderschatten' Formule 1
Formule 1

Horner waarschuwt Audi: 'De omvang van deze uitdaging moet je niet onderschatten'

Horner waarschuwt Audi: 'De omvang van deze uitdaging moet je niet onderschatten'

Christian Horner ziet dat Audi een zware uitdaging is aangegaan. De Duitse autofabrikant heeft voor het Grand Prix-weekend in België duidelijk gemaakt dat het haar intrede gaat doen in de Formule 1 vanaf 2026. De teambaas van Red Bull Racing stelt dat Audi achterloopt qua kennis over de hybride motoren, het lastig zal worden om binnen onder het budgetplafond te blijven en dat het 2026-seizoen snel nadert.

Audi gaat het grootste gedeelte van Sauber overnemen voor het 2026-seizoen. Horner verwacht dat het een grote operatie is om snel aan te haken bij de rest van de Formule 1-motorfabrikanten. 'Het is een hele grote uitdaging voor een nieuwkomer om vanaf nul te moeten beginnen', zegt de Brit bij AutoHebdo. 'Zelfs al zijn de motorreglementen een stuk stricter, je moet op een bepaalde manier op zoek naar performance. De omvang van die uitdaging moet je echt niet onderschatten.'

Volgens Horner hebben de nieuwkomers twee nadelen ten opzichte van de concurrentie. 'Je moet tien jaar aan kennis zien in te halen. Daarnaast moet je ook onder de budgetlimiet zien te blijven. Tien miljoen dollar voor een nieuwkomer is best weinig. Het is een uitdaging om je faciliteiten op te bouwen binnen de financiële reglementen.' De Red Bull-teambaas ziet ook dat de tijd tikt voor de Duitse motorfabrikant. 'Het 2026-seizoen is morgen al.'

Red Bull Powertrains moet ook met deadlines zien om te gaan

Red Bull is zelf begonnen aan haar eigen motorafdeling. Red Bull Powertrains is binnen een jaar uit de grond gestampt, waardoor het zelf ook als nieuwkomer kan worden gezien. 'We hebben het in 55 weken voor elkaar gekregen. We hebben een fabriek opgezet en onze eerste verbrandingsmotor geproduceerd. Dat is een geweldige prestatie. Er is echter nog wel een lange weg te gaan. We moeten nog een aantal deadlines halen en sommige zijn best onrealistisch', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws