Horner zag Verstappen hoger niveau bereiken: 'Hij ging door als een soort metronoom' Formule 1
Formule 1

Horner zag Verstappen hoger niveau bereiken: 'Hij ging door als een soort metronoom'

Horner zag Verstappen hoger niveau bereiken: 'Hij ging door als een soort metronoom'

Christian Horner is onder de indruk van het niveau dat Max Verstappen heeft kunnen bereiken gedurende het afgelopen Formule 1-seizoen. De coureur van Red Bull Racing kende een dominant jaar en wist tijdens de Grand Prix van Japan al de titel veilig te stellen. Dat was volgens de teambaas van de Oostenrijkse renstal heel erg mooi, aangezien Dietrich Mateschitz de titelprolongatie van Verstappen nog kon meemaken. Voor de Grand Prix van de Verenigde Staten overleed Mateschitz na een lang ziektebed.

Verstappen wist dit seizoen vijftien zeges te boeken en tijdens meerdere Grand Prix-weekenden was de Nederlander dominant. Bij Red Bull is men vooral onder de indruk van de eerste helft van het seizoen. 'Hij heeft echt een hoger niveau bereikt als je kijkt naar de Grands Prix die hij heeft weten te winnen, zeker in het begin', wordt Horner geciteerd door Motorsport-Total. 'De dubbele overwinning in Imola was spectaculair. Het gevecht met Charles (Leclerc, red.) in Miami was ook adembenemend.'

'Vanaf dat moment ging hij gewoon door als een soort metronoom. Hij bleef maar resultaten boeken', vervolgt de teambaas Red Bull. Vooral rond de zomerstop bleef Verstappen de overwinningen aaneenrijgen. Het record van meeste zeges op rij, dat op naam staat van Sebastian Vettel, kon de Red Bull-coureur niet pakken. 'Er zaten wel echt geweldige overwinningen bij. Ik denk bijvoorbeeld aan Hongarije en Spa. Daar was hij heel dominant. Het was echt een geweldig seizoen voor hem.'

Horner blij dat Verstappen titel in Japan won

Uiteindelijk wist Verstappen zijn titel officieel te prolongeren tijdens de Grand Prix van Japan. Dat was extra speciaal gezien de banden van Red Bull met Honda. Een andere reden maakte het nog mooier voor de Oostenrijkse renstal. 'Ondanks de verwarring over het feit of hij daadwerkelijk kampioen was, zijn we heel erg dankbaar dat Dietrich Mateschitz de kans kreeg om te zien hoe Max zijn titel verdedigde. Dat was het positieve aan de vroege beslissing in het wereldkampioenschap', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws