Huidige infrastructuur nekt Haas: 'Dat is zo, dat kan je niet ontkennen' Formule 1
Formule 1

Huidige infrastructuur nekt Haas: 'Dat is zo, dat kan je niet ontkennen'

Huidige infrastructuur nekt Haas: 'Dat is zo, dat kan je niet ontkennen'

Volgens Günther Steiner zijn de huidige problemen van Haas deels te verklaren door de huidige infrastructuur van het team. De Amerikaanse renstal heeft faciliteiten in drie verschillende landen, terwijl de verschillende afdelingen bij de andere teams juist onder één dak zijn gehuisvest. Steiner zou de afdelingen graag bij elkaar brengen, maar de teambaas stelt dat dit idee momenteel niet haalbaal is.

Waar de meeste teams over een soort campus beschikken, waar alle belangrijke afdelingen naast elkaar zijn gevestigd, daar heeft het team van Haas bases in drie verschillende landen. Het administratieve hoofdkantoor bevindt zich namelijk in de Verenigde Staten en daarnaast beschikt de Amerikaanse renstal ook nog over een fabriek in Groot-Brittannië en sinds vorig jaar over een faciliteit in Italië. Steiner is ervan overtuigd dat de spreiding van de verschillende afdelingen invloed heeft op de problemen die het team momenteel parten speelt.

'Dat is zo, dat kun je niet ontkennen', zegt de Italiaan in een interview met Speedcafe. 'Op dit moment stelt ons bedrijfsmodel ons er niet toe in staat om alles op één plek te hebben. Wat we dus proberen te doen, is het zo goed mogelijk beheren. Op dit moment moeten we er gewoon door deze fase heen. Zolang we dit bedrijfsmodel hebben, is dit wat we moeten doen. Het is de beste manier voor ons', zegt Steiner die stelt dat de communicatie door de spreiding van de afdelingen voor vertragingen zorgt.

'Er zijn gewone dingen waarover niet wordt gecommuniceerd. Communicatie ontstaat als je iemand in de gang ziet, als je ergens koffie drinkt of als mensen elkaar buiten het werk ontmoeten. Je praat over werk, maar ook niet over werk. Als je weet hoe het met de familie van je collega gaat, krijg je informatie. Als iemand snel in zijn of haar vel zit, dan laat je hem of haar met rust. Als je het niet weet, blijf je gewoon vragen stellen. Anders zou je zeggen: ik laat ze even met rust, omdat ze met bepaalde dingen worstelen in het leven. Het is die sociale communicatie die we niet hebben en die soms een beetje frustrerend is', vindt Steiner.

Geen alternatief

Het spreekt voor zich dat Haas er de voorkeur aan zou geven om alle afdelingen op één plek te hebben, maar Steiner stelt dat dit niet mogelijk is. 'Als ik de keuze had, dan zou ik het anders doen. Maar op dit moment heb ik geen keus', zegt de teambaas van Haas. 'De enige optie is misschien om het raceteam naar Italië te brengen. Dat zou veel makkelijker zijn dan het technische team naar Groot-Brittannië te brengen, maar dat is ook niet mogelijk omdat daar honderd mensen werken. Ik zou minstens de helft moeten vervangen, misschien zelfs wel meer, omdat meer dan de helft begrijpelijkerwijs niet naar Italië wil gaan. Dus voor de korte en middellange termijn is dit de beste keuze.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws