Hülkenberg steekt hand in eigen boezem na crash in VT1: 'Was onnodig' Formule 1
Formule 1

Hülkenberg steekt hand in eigen boezem na crash in VT1: 'Was onnodig'

Hülkenberg steekt hand in eigen boezem na crash in VT1: 'Was onnodig'

Voor Nico Hülkenberg was de eerste kennismaking met het Miami International Autodrome geen bijzonder gelukkige. De Duitser spinde halverwege VT1 in de muur en daarmee zat de sessie er voor hem op. De Haas-coureur steekt de hand in eigen boezem. Ondanks de matige start in Miami heeft Hülkenberg hoge verwachtingen voor de rest van het weekend.

Vrijdag mocht Hülkenberg voor het eerst het circuit in Miami aan de tand voelen. De Duitser stond in 2022 immers niet aan de start van de allereerste race op het Miami International Autodrome. De coureur van Haas leek de smaak aanvankelijk te pakken te hebben, maar voordat hij het wist was het alweer klaar. Tijdens zijn tweede ronde parkeerde hij de VF-23 in de muur, nadat hij even daarvoor de snelste tijd had gereden.

Zijn fout kostte hem kostbare baantijd en bovendien was er werk aan de winkel voor de monteurs. Hülkenberg liet na afloop van VT2 aan Auto, Motor und Sport weten dat hij de schuld volledig op zich neemt. 'Het was een beetje onnodig. Ik wilde waarschijnlijk te snel en te veel. Vandaag was het mijn eerste keer op deze baan en in bocht drie ging ik wat te wijd en dat was het.'

Q3 is mogelijk

Het weekend in Miami begon niet bepaald voortvarend voor Hülkenberg, maar de Haas-coureur heeft vertrouwen in de komende dagen. Sterker nog: hij denkt dat Q3 haalbaar is als alles meezit. 'De auto voelt goed aan op deze baan. Het veld zal dicht op elkaar zitten. Het hangt af van wie het beste werk levert en van wie erin slaagt een foutloze ronde te rijden. Ik verwacht een zeer dynamische sessie, met veel verkeer en met een baan die steeds beter wordt', aldus de Duitser.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws