Verstappen geeft geen gehoor aan boegeroep: 'Zolang ik aan de top sta, zal het mij een worst wezen' Formule 1
Formule 1

Verstappen geeft geen gehoor aan boegeroep: 'Zolang ik aan de top sta, zal het mij een worst wezen'

Verstappen geeft geen gehoor aan boegeroep: 'Zolang ik aan de top sta, zal het mij een worst wezen'

Max Verstappen kreeg tijdens de Grand Prix van Miami opnieuw te maken met boegeroep toen hij de zege pakte. Daar werd de Nederlander echter niet heet of koud van. Hij denkt dat het normaal is als iemand wint die niet de publieksfavoriet is. Het is echter niet de eerste keer dat Verstappen uitgejoeld werd in de Verenigde Staten.

De tweevoudig wereldkampioen wist de Grand Prix van Miami te winnen na een magistrale inhaalrace. De Limburger startte op P9 en lag binnen vijftien ronden al tweede. Nadat hij een goede stint reed op de harde band en laat in de race een stop maakte om naar de mediums te wisselen, pakte hij opnieuw de leiding en won hij de race. Op het podium leek niet iedere aanwezige fan het daarmee eens te zijn, maar dat deed hem niks.

'Ik denk dat als ik achterin had gereden dat niemand iets had gedaan qua reactie', kaart de Nederlander aan bij de persconferentie van de FIA. 'Ik denk dat het wel normaal is als je wint en ze het niet leuk vinden wie er wint', gaat Verstappen verder over het boegeroep vanuit het publiek. 'Ik neem de bokaal mee naar huis en zij gaan weer naar huis, daar kunnen ze een fijne avond hebben', haalt de Limburger zijn schouders op.

Verstappen kreeg vorig jaar ook al met boegeroep te maken

Verstappen kan het niks schelen als mensen hem uitjoelen. 'Zolang ik aan de top sta, zal het mij een worst wezen', zegt de Nederlander. Vorig jaar in de Verenigde Staten, toen in Texas, ging het ook mis. Vlak voor de race in Austin werd bekendgemaakt welke straf Red Bull Racing kreeg voor het overschrijden van de budgetcap in 2021. Toen werden Verstappen en Sergio Pérez uitgemaakt voor valsspelers. Daar had Red Bull het perfecte antwoord op: de zege van Verstappen en het winnen van het constructeurskampioenschap. De tweevoudig wereldkampioen nam op de zondag van het raceweekend in Miami weer de grootste bokaal mee naar huis.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws