Inconsistentie Ferrari zorgwekkend: 'Fundamenteel probleem waar ik nog nooit van heb gehoord' Formule 1
Formule 1

Inconsistentie Ferrari zorgwekkend: 'Fundamenteel probleem waar ik nog nooit van heb gehoord'

Inconsistentie Ferrari zorgwekkend: 'Fundamenteel probleem waar ik nog nooit van heb gehoord'

David Coulthard en Mark Webber zien het somber in voor Ferrari. De Italiaanse renstal heeft te maken met een auto die heel erg inconsistent reageert en dat kan ook in de toekomst een probleem zijn voor de Scuderia. Het is namelijk de vraag of Ferrari nog vertrouwen heeft in de updates die het team wil gaan brengen. Coulthard heeft in ieder geval weinig hoop voor de aanstaande Grand Prix van Canada.

Na afloop van de race stond men bij Ferrari weer met de handen in de haren. Charles Leclerc begreep niet waarom de ene set harde banden wel werkte, maar de andere set niet. 'Ik bewonder de eerlijkheid, hij probeert niets te verbergen', zegt Coulthard bij Channel 4. 'Het is wel echt zorgwekkend, die inconsistenties, omdat het al een ding is als je een auto hebt die gewoon niet snel is. Als hij zegt dat de competitiviteit verandert van set naar set, dan is er een fundamenteel probleem waar ik nog nooit eerder van heb gehoord.'

Het is dubbel zorgwekkend, want ze zijn nog steeds aan het ontwikkelen', haakt Webber in. Ferrari bracht in Barcelona enkele upgrades mee. Deze onderdelen lijken de Italiaanse renstal echter niet geholpen te hebben als het aankomt op de consistentie van de auto. 'Er zitten dingen in de pijplijn, maar hoeveel vertrouwen hebben ze nu in wat ze hebben? Het kan een domino-effect hebben op wat daar gebeurt, omdat het moeilijk is om dat op korte termijn te herstellen.'

Coulthard: 'Circuit staat erom bekend onvergeeflijk te zijn'

Volgende week staat de Grand Prix van Canada op het programma, waarbij er op een circuit wordt gereden met compleet andere karakteristieken ten opzichte van het Circuit de Barcelona-Catalunya. Gaat het Ferrari daar beter af? 'Nee, een snel stratencircuit staat erom bekend onvergeeflijk te zijn. Ik zie niet in hoe ze het kunnen omdraaien. Behalve het feit dat er iets minder neerwaartse druk nodig is op dat circuit en het hen misschien in het juiste werkvenster kan krijgen', is de conclusie van Coulthard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws