'Ferrari onderhandelt met Red Bull over ruildeal vertrekkend personeel en Mekies' Formule 1
Formule 1

'Ferrari onderhandelt met Red Bull over ruildeal vertrekkend personeel en Mekies'

'Ferrari onderhandelt met Red Bull over ruildeal vertrekkend personeel en Mekies'

Ferrari zou ervoor openstaan op Laurent Mekies eerder te laten vertrekken, mits de Scuderia enkele Red Bull Racing-aanwinsten vervroegd in dienst kan nemen. Dat meldt Motorsport.com donderdagmiddag. Wie die Red Bull-aanwinsten zijn, is onduidelijk, maar het zullen waarschijnlijk niet Pierre Waché en Enrico Balbo zijn.

Eerder op de dag werd in de Italiaanse media duidelijk dat de respectievelijk technisch directeur en hoofd aerodynamica van de Oostenrijkse renstal niet willen verhuizen naar Maranello. Toch is Ferrari bezig met een rekruteringsslag en daar behoren nog meer Red Bull-teamleden bij. Zij hebben nu echter betaald verlof en mogen niet direct aan de slag voor het Italiaanse topteam na hun vertrek uit Milton Keynes.

Dat kan zomaar veranderen wanneer Ferrari sportief directeur Mekies vervroegd laat gaan. De Fransman is aangekondigd als opvolger van Franz Tost bij AlphaTauri, maar beschikt over een langdurend contract in Maranello. Teambaas Frédéric Vasseur zou zijn rechterhand eerder kunnen laten gaan, maar dan moet Red Bull dat ook doen met de teamleden die het omgekeerde pad bewandelen.

Wolff verwacht 'ellebogenwerk' Vasseur in onderhandeling met Red Bull

Mercedes-teambaas Toto Wolff ziet het wel gebeuren dat Vasseur een dergelijk standpunt inneemt tijdens onderhandelingen. 'Fred moet zijn eigen team samenstellen en de juiste beslissingen nemen. En iemand die weg wil, kan je niet tegenhouden. Dat was altijd mijn filosofie: als iemand wil gaan en een andere kans ziet, laat hem dan gaan en wens hem het allerbeste. Fred is een echte racer en weet precies wat hij wil. Ik denk dat hij de situatie goed vindt, maar de manier waarop het werd gecommuniceerd was duidelijk een beetje abrupt. Daarom gaat Fred's het beste doen voor Ferrari. En als dat ellebogenwerk betekent, dan is dat goed.'

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws