Lawson heeft nog altijd geen helder toekomstbeeld: 'Het maakt het zeker frustrerender' Formule 1
Formule 1

Lawson heeft nog altijd geen helder toekomstbeeld: 'Het maakt het zeker frustrerender'

Lawson heeft nog altijd geen helder toekomstbeeld: 'Het maakt het zeker frustrerender'

Liam Lawson, de vervanger van Daniel Ricciardo in 2023 die veel indruk maakte tijdens zijn vijf races in de Formule 1, heeft gedeeld hoe het voor hem is om te moeten wachten op een Formule 1-stoeltje. Vele kenners gunde de Nieuw-Zeelander in 2024 al een voltijdstoeltje in de koningsklasse, maar Lawson moet op zijn minst nog een jaar wachten. De coureur heeft daarom nu nog geen vaste tijdlijn voor zijn verdere autosportcarrière.

Lawson maakte in 2023 grote indruk als de vervanger van Daniel Ricciardo. Met weinig ervaring op zak wist de Nieuw-Zeelander gelijk indrukwekkende rijkunsten te laten zien tijdens zijn korte tijd in de Formule 1, en wist zelfs het tot dan toe beste resultaat van het AlphaTauri-team in 2023 neer te zetten, dankzij een puntenfinish tijdens de Grand Prix van Singapore. Er gingen daarna geruchten rond dat Lawson wel eens een plekje zou kunnen krijgen bij Red Bulls zusterteam, maar aan die hoop voor de Nieuw-Zeelander kwam een eind toen Ricciardo en Yuki Tsunoda officieel werden bevestigd als het rijdersduo voor het RB-team. Lawson weet daarom nog altijd niet hoe zijn toekomst in de koningsklasse eruit gaat zien.

'Eerlijk gezegd is er geen vaste tijdlijn voor mijn toekomst', vertelde Lawson aan Speedcafe. 'Er staat natuurlijk niets vast over mijn toekomst. Voor mij gaat het erom dat ik klaar blijf en hopelijk komen er kansen.' De Nieuw-Zeelander is wel de reservecoureur van zowel RB als Red Bull Racing dit jaar, en zou naar verluidt ook de favoriet zijn van Red Bull-adviseur Helmut Marko, als één van de twee RB-coureurs niet naar behoren presteert.

Lawson kan niks anders dan wachten

Ondertussen kan Lawson eigenlijk alleen maar wachten, want zijn korte tijd in de Formule 1 heeft ervoor gezorgd dat hij officieel geen rookie meer is, en daarom ook niet mag deelnemen aan de testsessies tijdens de vrije trainingen. Dat is alleen voorbehouden aan F1-coureurs met minder dan drie starts op hun naam, volgens de officiële F1-regels, en daar voldoet de Nieuw-Zeelander niet meer aan. Lawson raakt hierdoor een beetje tussen wal en schip.

'Ik voel me nog steeds een rookie', bekende Lawson, die ook wel een idee heeft wat hij wel kan doen, totdat hij hopelijk een F1-stoeltje krijgt. 'Het zal voornamelijk simulatorwerk zijn, en dan naar alle races gaan met het team als reserve.' Lawson blijft echter wel vastbesloten om terug te keren op de F1-grid. 'Elke coureur, in ieder geval op dit niveau, heeft genoeg zelfvertrouwen om in de Formule 1 te rijden, dat moet je hebben om in de buurt te komen. Maar het is nu anders, want ik stelde me natuurlijk altijd voor hoe het zou zijn om in de Formule 1 te rijden, en nu weet ik hoe het is. Ik heb er een klein voorproefje van gehad, ja, dus het is een ander perspectief. Het maakt het (wachten, red.) zeker frustrerender.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws