Kan Albon voor een verrassing zorgen? 'De auto voelt goed aan en ik ben blij' Formule 1
Formule 1

Kan Albon voor een verrassing zorgen? 'De auto voelt goed aan en ik ben blij'

Kan Albon voor een verrassing zorgen? 'De auto voelt goed aan en ik ben blij'

Williams-coureur Alexander Albon kwalificeerde zich in Zandvoort nog als vierde, terwijl de verwachting was dat Williams het beter zou moeten kunnen doen in Monza. Hoewel Albon in beide trainingen in de top tien terug te vinden was, vreest hij dat een herhaling van het kwalificatieresultaat uit Nederland niet tot de mogelijkheden behoort.

Ondanks het feit dat Williams de meeste punten lijkt te pakken in de afgelopen jaren op de snellere circuits, geniet Albon er niet zozeer van. 'Ik denk niet dat er coureurs zijn die ervan genieten om met weinig downforce te rijden', zo opent Albon na afloop bij Formula1.com. 'Het ging wel oké, we werkten een beetje een alternatief programma af, vergeleken met de rest', geeft Albon aan, die met zachte banden aan VT2 begon, om vervolgens naar het mediumrubber te wisselen. De meeste teams deden dat andersom. In de eerste vrije training reed Albon ook op de zachte banden zijn racesimulatie, terwijl de coureurs van Red Bull Racing, Mercedes, en Ferrari het anders aanpakten en op de harde banden reden.

'De mediumbanden zijn belangrijk in Q2 natuurlijk belangrijk, en we willen zorgen dat we Q3 halen', zo legt Albon het alternatieve programma uit. 'Het voelt allemaal goed aan. Ik ben blij, en de auto voelt goed aan. In de kortere runs hebben we wel nog wat aandachtspunten, maar niks dat niet opgelost kan worden, maar alles is in orde.' Williams lijkt dus weer op een goed weekend te kunnen rekenen.

Herhaling van Zandvoort wordt lastig

De positieve verrassing van Zandvoort zit er dit weekend niet in, vreest Albon. 'Verrassend genoeg verwachten we niet dat we zoveel beter gaan presteren dan in Zandvoort, maar daar ging het zo goed dat we met een positief gevoel het weekend benaderen, maar we moeten de verwachtingen een beetje temperen', deelt de Williams-coureur. 'Spa was een beetje een wake-up call, dat is ook een circuit met weinig neerwaartse druk, en daar waren we niet zo competitief. Ik denk dat we dit weekend sterker zijn begonnen dan in Spa, maar ik denk niet dat we zo competitief zijn als in Zandvoort, maar we doen mee en dat is belangrijk. Ik wil niet te vroeg spreken, maar het doel is duidelijk om punten te halen op zondag.'

Verstappen kan dit weekend zijn tiende zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws