Kan Alonso de Grand Prix van Miami winnen? 'De mogelijkheid is er' Formule 1
Formule 1

Kan Alonso de Grand Prix van Miami winnen? 'De mogelijkheid is er'

Kan Alonso de Grand Prix van Miami winnen? 'De mogelijkheid is er'

Aston Martin-teambaas Mike Krack denkt dat Fernando Alonso wel eens kans kan maken op de zege van de Grand Prix van Miami. Volgens de Luxemburger is de mogelijkheid er zeker, vooral omdat de Spanjaard op de eerste startrij start. Het doel is om Sergio Pérez snel te passeren en dan de race te leiden. Of dat echt gaat gebeuren is nog niet zeker, maar Krack geeft aan dat ze het zeker gaan proberen.

Alonso pakte de tweede plek in de kwalificatie van het raceweekend in Miami en start in de race dus vlak achter Pérez. De rode vlag aan het einde van Q3 was voordelig voor Alonso, want niemand kon die P2 meer van hem afpakken. Daardoor zijn er zeker kansen voor de tweevoudig wereldkampioen om de zege te pakken op zondag. 'De mogelijkheid is er', zegt Krack in gesprek met Autosport. 'Ik bedoel, als je op de eerste startrij start, dan heb je als doel om de race te winnen. Dat zei ik ook in Jeddah', zegt de Luxemburger dan.

'Maar nogmaals, we hebben sterke competitie, en niemand kreeg het echt voor elkaar op zaterdag behalve Sergio, denk ik. Maar we gaan het proberen, we gaan ons best doen', vervolgt de Aston Martin-teambaas. 'We kunnen niet ontkennen dat we een goede raceauto hebben. Het is een sterk punt waar we op kunnen vertrouwen, maar dan moet je het alsnog waarmaken. De race is lang, en anderen hebben ook dingen verbeterd aan de auto. Het is dus niet vanzelfsprekend dat we een sterke race gaan hebben.'

Krack spreekt van 'privilege dat het team op P2 staat'

Nadat het even duurde voordat Lance Stroll en Alonso op stoom kwamen had Krack niet verwacht dat er een eerste startrij in zou zitten voor de Britse renstal. 'Ik denk niet dat we de overwinning een target moeten maken, vooral na hoe het weekend tot nu toe verliep', geeft de Luxemburger aan. 'Ik denk dat het podium zelfs moeilijk gaat worden. De positie die we nu hebben is een privilege, en we hadden nooit verwacht dat we hier zouden staan', vervolgt Krack.

'We gaan proberen Checo in te halen in bocht één, want we houden ervan om een race te leiden, op zijn minst voor een aantal rondes. En daarna finishen we in de posities die we verdienen. Als het P5 is, is het P5. Als het P7 is, is het P7. Als het nog een podium gaat worden, dan is dat fantastisch. Maar ik denk dat het een zware race gaat worden', aldus de Aston Martin-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws