Alonso voorspelt wanneer Verstappen hem inhaalt: 'Hij begint als negende, toch?' Formule 1
Formule 1

Alonso voorspelt wanneer Verstappen hem inhaalt: 'Hij begint als negende, toch?'

Alonso voorspelt wanneer Verstappen hem inhaalt: 'Hij begint als negende, toch?'

Fernando Alonso heeft in de kwalificatiesessie voor de Grand Prix van Miami zijn beste resultaat van het seizoen geëvenaard met een tweede startpositie. Eerder profiteerde de Spanjaard in Saoedi-Arabië ook al van de absentie van Max Verstappen. In het Midden-Oosten pakte de Aston Martin-coureur bij de start de leiding over van Sergio Pérez, en de ervaren coureur zal vandaag hetzelfde gaan proberen. Hij is wel realistisch en vreest dat hij Verstappen net als in Saoedi-Arabië snel in zijn spiegels gaat terugvinden.

Alonso had zelf ook in Q3 zijn beste ronde nog niet neer kunnen zetten. 'We hoopten dat het op de tweede ronde zou aankomen. We hadden maar één set nieuwe banden en die hielden we achter de hand voor het einde', aldus Alonso tegen Sky Sports F1. Ook polesitter Pérez had zijn eerste rondetijd niet op verse banden gereden. 'Die eerste ronde was dus slechts een banker. Het was genoeg om op de eerste startrij van de grid te komen, dus natuurlijk nemen we daar genoegen mee. Maar het was lastig. Het asfalt biedt veel grip, maar alleen op de ideale lijn. Er is een groot verschil tussen het gripniveau op de racelijn en ernaast. Dit was de grootste uitdaging.'

De 41-jarige Alonso eindigde dit jaar in drie van de vier races op het podium, en presteert meestal beter in de races dan in de kwalificaties. Daarnaast gaf hij zelf eerder dit weekend aan dat inhalen heel erg lastig gaat worden. De Aston Martin-coureur bevindt zich dus logischerwijs in een goede uitgangspositie. 'Het gaat natuurlijk helpen, maar we zullen uiteindelijk eindigen op de plek waar we verdienen te staan. Met de snelheid die we in de races hebben, zouden we normaal gesproken kans moeten maken op het podium. Als er te veel graining is, of als we fouten maken, kunnen we die kans verliezen.'

Naast hetgeen dat Alonso zelf onder controle heeft, zijn er ook nog enkele externe factoren waar de man uit Oviedo rekening mee moet houden. 'Er is ook dreiging van regen in de race', merkt Alonso zelf al op. 'Er zijn op dit moment veel vragen waar we geen antwoorden op hebben, maar we zouden sterk moeten kunnen presteren.' Tot slot wordt Alonso gevraagd wanneer hij ingehaald verwacht te worden door Verstappen: 'Laat me raden... Hij begint vanaf de negende stek? Ronde 25', voorspelt de Spanjaard. In Saoedi-Arabië voorspelde Alonso ook ronde 25, en toen kreeg hij gelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws