'Krachtbron Hamilton mogelijk ernstig beschadigd, coureur moet rekening houden met gridstraf' Formule 1
Formule 1

'Krachtbron Hamilton mogelijk ernstig beschadigd, coureur moet rekening houden met gridstraf'

'Krachtbron Hamilton mogelijk ernstig beschadigd, coureur moet rekening houden met gridstraf'

De krachtbron waarmee Lewis Hamilton reed tijdens de Grand Prix van België lijkt flink beschadigd te zijn na de harde klap van afgelopen zondag. In de Les Combes-chicane kwam de coureur van Mercedes in aanraking met de bolide van Fernando Alonso, waardoor de achterzijde van de Mercedes-auto de lucht in schoot en daarna een harde klap maakte tegen het asfalt. De krachtbron waarmee Hamilton reed was gloednieuw en als deze uit de pool verdwijnt vanwege de schade, dan is een gridstraf niet te voorkomen.

De coureurs kwamen afgelopen zondag zonder problemen door de trechter van de eerste bocht op Spa-Francorchamps. Eenmaal op de heuvel aangekomen, ging het wel mis voor Hamilton. De coureur gaf Alonso geen ruimte en kwam in aanraking met het voorwiel van de Alpine-bolide. Hierdoor maakte de achterkant van de W13 een flinke klap en was het even later Peter Bonnington die aan de zevenvoudig wereldkampioen vertelde dat hij zijn auto moest parkeren. Er kwam immers ook rook uit de auto.

Een woordvoerder van Mercedes heeft aan Autosport.com verteld dat de krachtbron terug is bij de fabriek in Brixton en dat deze onderzocht zal worden. De woordvoerder heeft aangegeven dat de staat van de motor wel degelijk zorgelijk was. Dat zou zonde zijn voor Hamilton, aangezien hij net een nieuwe krachtbron had gekregen van het team. Deze zou dan gelijk stuk zijn gegaan, waardoor de coureur alleen nog maar de beschikking heeft over oude onderdelen. De versnellingsbak lijkt ook beschadigd te zijn.

Gridstraf Hamilton dreigt eraan te komen

Als de motor deze klap niet had hoeven te verwerken, dan was de kans groot geweest dat Hamilton zonder gridstraffen het seizoen door was gekomen. De coureur zit echter ook al op de limiet met enkele andere onderdelen, waardoor Mercedes misschien genoodzaakt zal zijn om een gridstraf te pakken. Hamilton heeft nog wel oude onderdelen die werken, maar deze worden vooral gebruikt tijdens de vrije trainingen. Mogelijk wil het team haar coureur een nieuwe krachtbron geven voor de race op Monza.

Ruim anderhalf keer je inzet terug als Verstappen de Grand Prix van Zandvoort wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws