Stroll kent volgens Krack vooral veel pech: 'Zijn auto werd daar telkens door geraakt' Formule 1
Formule 1

Stroll kent volgens Krack vooral veel pech: 'Zijn auto werd daar telkens door geraakt'

Stroll kent volgens Krack vooral veel pech: 'Zijn auto werd daar telkens door geraakt'

Lance Stroll wist afgelopen weekend in Monza andermaal niet te imponeren en voor Aston Martin-eigenaar Lawrence Stroll wordt het steeds moeilijker om zijn zoon te verdedigen. Het onderlinge verschil met Alonso is gigantisch en de Canadees komt steeds meer onder vuur te liggen. Teambaas Mike Krack neemt het echter op voor Stroll en hij stelt dat de stand in het WK niet het hele verhaal vertelt.

Aston Martin wist vriend en vijand aan het begin van het seizoen te verrassen. Alonso mocht het podium al zeven keer beklimmen en na veertien races bezet de Spanjaard de derde positie in het klassement met 170 punten. Het contrast met de prestaties van teamgenoot Stroll is enorm. De Canadees stond nog niet op het podium en sprokkelde tot dusver slechts 47 punten bij elkaar. In Monza eindigde Stroll zelfs als laatste in de kwalificatie en een dag later bleef hij ver verwijderd van de punten. Alonso veegt de vloer aan met Stroll, al ziet Krack dat anders.

'Er is geen groot gat in pace, maar wel in punten', stelt de Luxemburger in gesprek met Motorsport.com. 'We moeten daar een onderscheid in maken. Ook benaderen we beide coureurs vanuit hun eigen zienswijze en hun eigen analyse. Ik denk dat we als team veel meer moeten doen aan zijn (Stroll, red.) kant van de garage. Op het gebied van strategie, maar ook op het gebied van betrouwbaarheid. We hebben daar een paar keer problemen mee gehad en het was telkens zijn auto die daardoor geraakt werd', neemt Krack het op voor Stroll.

Team liet Stroll ook in de steek

Stroll heeft volgens Krack dus ook veel pech gehad en een slecht resultaat was hem niet altijd aan te rekekenen. De teambaas van Aston Martin noemt Zandvoort als voorbeeld. Daar maakte het team volgens hem de verkeerde keuze. 'Tot dat moment had Stroll een goed weekend. We moeten als team de verantwoordelijkheid nemen voor de keuze, die niet goed genoeg was en zijn race ruïneerde. We moeten het op zulke momenten veel beter doen', besluit Krack.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws