Lammers kritisch op Pérez: 'Je kan wel boos zijn, maar je moet het op een gegeven moment zelf doen' Formule 1
Formule 1

Lammers kritisch op Pérez: 'Je kan wel boos zijn, maar je moet het op een gegeven moment zelf doen'

Lammers kritisch op Pérez: 'Je kan wel boos zijn, maar je moet het op een gegeven moment zelf doen'

Jan Lammers is kritisch op Sergio Pérez na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi. De voormalig Formule 1-coureur denkt dat de coureur van Red Bull Racing beter om had moeten gaan met zijn banden, iets wat Max Verstappen wel goed deed op het Yas Marina Circuit. Lammers zag dat Pérez snel door zijn banden heen ging, waardoor hij twee keer naar binnen moest. Hierdoor was het moeilijk voor de Mexicaan om nog als tweede te eindigen in het kampioenschap.

Verstappen deed het in de ogen van Lammers vooral een stuk beter op de harde band dan Pérez. 'Je ziet dat de rondetijden van Max na tien ronden omhoog gingen', zegt de voormalig coureur bij de NOS. 'Pérez reed al redelijk snel in de tweede stint hele snelle tijden, maar dan gaan je banden er ook gewoon aan. Max reed in de laatste ronden nog persoonlijk snelste tijden, dus je ziet dat hij het heel goed aanpakt.' Toch valt Pérez niks te verwijten volgens Lammers. 'Nee, want hij kan gewoon niet beter.'

Pérez gaf na afloop van de race vooral de schuld aan enkele achterblijvers dat hij Leclerc niet meer kon aanvallen. Lammers is van mening dat het een vervelende samenloop van omstandigheden was. 'Je kan wel steeds boos zijn dat anderen jou niet de tweede plek in het kampioenschap geven, maar je moet het op een gegeven moment ook zelf doen. Ik vond het gewoon een normale racesituatie. AlphaTauri had hem goedgezind kunnen zijn, maar je kan niet verwachten dat ze in het niets verdwijnen.'

Lammers: 'Verstappen heeft er echt hard voor moeten werken'

Verstappen was uiteindelijk uiterst dominant dit seizoen. Voor Lammers was het moeilijk om de beste race van de Nederlander van dit jaar aan te wijzen. 'Ik twijfel een beetje tussen Hongarije en Spa, maar dan kies ik toch voor Spa. Hij kwam vanaf de veertiende plek en binnen no-time lag hij op de eerste plek. Het leek op een dominant seizoen, maar hij heeft er dit seizoen echt wel hard voor moeten werken', sluit de voormalig Formule 1-coureur af.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws