Lammers: 'We willen dat onze evenementen in de hedendaagse samenleving passen' Formule 1
Formule 1

Lammers: 'We willen dat onze evenementen in de hedendaagse samenleving passen'

Lammers: 'We willen dat onze evenementen in de hedendaagse samenleving passen'

Deze week hoorde Jan Lammers, sportief directeur van het Circuit van Zandvoort, heugelijk nieuws omtrent de de Grand Prix van Nederland. Het circuit van Zandvoort mocht haar natuurvergunning behouden na de uitspraak van de rechter. De MOB (Mobilisation for the Environment, red.) had een rechtszaak aangespannen, aangezien zij vonden dat de stikstofuitstoot tijdens de evenementen te hoog was. Lammers is blij dat deze organisaties het Circuit Zandvoort scherp houden.

De strijd tussen de MOB en het Circuit Zandvoort begon al voordat de Grand Prix van Nederland werd verreden. De voormalig Formule 1-coureur verloor er echter geen minuut slaap door. 'Eigenlijk niet', zegt Lammers bij het Race Café. 'Bij zulke dingen moet je gewoon braaf de uitspraak van de rechter afwachten. Je moet gewoon de dingen goed aanpakken.'

Ondanks dat er veel geld bij dergelijke rechtszaken gemoeid is, is Lammers de organisatie dankbaar. Hij wil het circuit altijd in opperste staat houden. 'Het is gewoon onze plicht om goed door de ogen van alle betrokkenen te kijken. Je moet je constant aan de standaarden houden. We willen dat onze evenementen in de hedendaagse samenleving passen. Deze organisaties helpen de duurzaamheid van Circuit Zandvoort te verbeteren.'

Lammers: 'Al zoveel veranderd in de Formule 1'

De rechter wilde een vergelijking zien tussen de cijfers van 1997 en 2021. Deze cijfers waren niet voor handen, maar Lammers wist dat er niks mis kon gaan. 'Er is echt al heel erg veel veranderd in de Formule 1. Toen ik in 1997 aan de start stond had in 550 pk in de auto met 220 liter brandstof. Nu rijden de coureurs met 135 liter brandstof, waarvan twintig procent biobrandstof is, en hebben de auto's duizend pk. Bovendien zijn de auto's ook stiller. Maar het is goed om op de proef gesteld te worden', aldus de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws