Lawson imponeert in Singapore: 'Sinds Zandvoort is hij foutloos' Formule 1
Formule 1

Lawson imponeert in Singapore: 'Sinds Zandvoort is hij foutloos'

Lawson imponeert in Singapore: 'Sinds Zandvoort is hij foutloos'

Timo Glock heeft tijdens de Grand Prix van Singapore genoten van Carlos Sainz en Liam Lawson. Sainz wist de race op het Marina Bay Street Circuit met slimme tactieken en op een gecontroleerde manier te winnen, terwijl Lawson in zijn derde race voor AlphaTauri punten wist te halen voor de Italiaanse renstal. Glock denkt dat de Nieuw-Zeelander een optie moet zijn voor AlphaTauri voor volgend seizoen om daarna mogelijk een promotie te verdienen naar een topteam.

Red Bull Racing kende een buitengewoon slecht weekend in Singapore en Sainz wist daarvan te profiteren. De Spanjaard was tijdens het gehele weekend snel en dat wist hij op zondag te bekronen met een zege. Hij miste alleen de snelste raceronde, anders was het ook direct een Grand Slam geweest. 'Hij reed buitengewoon slim', schrijft Glock in zijn column voor Sky Sports. 'Hij was het hele weekend erg sterk, ook in Monza. Hij controleerde de race vanaf de eerste ronde en reed een fantastische race op een zeer hoog niveau. Hij behield altijd het overzicht.'

De prestaties van Sainz zijn zeer welkom voor Ferrari, dat in de eerste seizoenshelft nog wat achter de feiten aan liep. 'In de race achter Red Bull is het momentum in het constructeurskampioenschap duidelijk bij Ferrari op dit moment.' Het is echter wel de vraag of Ferrari op 'normale' circuits als Suzuka en COTA ook competitief kan zijn. 'Op dit moment heeft de Scuderia wel de manier gevonden om de auto gedurende de hele race in een goede staat te houden en de fouten die eerder werden gemaakt te elimineren.'

'Ongelooflijke prestatie van Lawson'

Bij Red Bull bleef uiteindelijk een heroïsche inhaalrace van Max Verstappen of Sergio Pérez uit. Toch was er een Red Bull-coureur die Glock wist te verrassen. 'Lawson leverde een ongelofelijke prestatie in Singapore. Sinds hij op zaterdag in Zandvoort in de auto stapte, heeft hij foutloos gehandeld en een duidelijk visitekaartje afgegeven. Hij behaalde punten op een baan waarop hij nog nooit had gereden.' Daarnaast was de Nieuw-Zeelander de reden dat Verstappen op zaterdag Q3 niet wist te halen.

'De prestatie die hij heeft geleverd, is een duidelijk uitroepteken', vervolgt Glock. Er gaan geruchten rond dat Lawson een goede kans maakt op het zitje bij AlphaTauri. Glock zou het een goede zet vinden van Red Bull. 'We zullen moeten afwachten wat de toekomst brengt, dat ligt in handen van Red Bull. Ik zou hem adviseren om nog een jaar bij AlphaTauri te rijden en dan te streven naar promotie naar Red Bull. Naast Max Verstappen zitten kan lastig zijn, dat hebben we gezien bij veel jonge coureurs die te vroeg werden gepromoveerd', aldus de Duitser.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws