Lawson ligt op de loer voor Ricciardo's zitje: 'Het zijn helaas slechts roddels' Formule 1
Formule 1

Lawson ligt op de loer voor Ricciardo's zitje: 'Het zijn helaas slechts roddels'

Lawson ligt op de loer voor Ricciardo's zitje: 'Het zijn helaas slechts roddels'

Liam Lawson wordt al een tijdje in verband gebracht met een zitje bij Visa Cash App RB vanwege de tegenvallende prestaties van Daniel Ricciardo. Het lukte de Nieuw-Zeelander in 2023 wel om Yuki Tsunoda een paar keer te verslaan, maar het is Ricciardo nog geen enkele keer gelukt. Helaas zijn de geruchten nog slechts geruchten, en heeft Lawson geen idee wat hem staat te wachten.

Lawson gaf het een tijdje geleden nog aan: eigenlijk is het niet helemaal eerlijk dat hij geen zitje heeft gekregen terwijl hij zijn teamgenoot in 2023 wist te verslaan. En nu wordt Ricciardo om zijn oren gereden door de 23-jarige Japanner. Lawson heeft al vier keer zien gebeuren. De geruchtenmolen in de paddock draait daarom op volle snelheid. Zo heeft Helmut Marko Ricciardo een ultimatum gegeven en moet hij voor Miami gaan laten zien wat hij waard is, anders ligt hij eruit. Tsunoda is de enige RB-coureur die punten heeft gescoord, dus het ziet er niet zo rooskleurig uit voor Ricciardo. Wat dit allemaal voor Lawson betekent, is niet duidelijk. 'Ik denk dat Yuki nooit langzaam is geweest', zegt de Nieuw-Zeelander in F1 Nation-podcast.

'Hij is altijd al heel, heel snel geweest. Ik denk dat meer met consistentie te maken heeft. Hij is in een heel goede vorm dit jaar, en hij is ook erg consistent', legt Lawson uit, om het verschil met de vorige seizoenen aan te wijzen. 'Hij doet het erg goed', concludeert de 22-jarige. Presentator Tom Clarkson vraagt hem wat er dan nu voor hem staat te wachten. 'Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Het zijn op dit moment helaas roddels', is het enige wat Lawson erover kan zeggen. 'Ik heb wel echt van die inhaalacties genoten', gaat F1TV-commentator Alex Jacques verder. 'Zijn teamgenoot is een achtvoudig Grand Prix-winnaar. Hij is niet langzaam. Het is geen langzame vent die hij zomaar in zijn schaduw zet. Maar Yuki is nu zelfverzekerd.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

daniel ricciardo yuki tsunoda visa cash app rb wintertest bahrein 2024
Tsunoda rijdt Ricciardo tot nu toe om de oren is verantwoordelijk voor de zeven punten die het team nu heeft. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

'We verwachten allemaal meer van Ricciardo'

Die zelfverzekerdheid lijkt langzaam weg te ebben bij Ricciardo. De Australiër is vier keer op rij verslagen door zijn teamgenoot en crashte hard in Japan. Hij heeft geen punten kunnen scoren en voelt de hete adem van Marko al in zijn nek. 'Hij liet wat hoop zien in Suzuka', is Le Mans-winnaar Tom Kristensen van mening. 'Hij stond bovenaan in de eerste training, zat dicht bij Yuki in de kwalificatie, heel dicht bij zelfs, maar dat was precies het punt waarop je in de top tien zou zitten of vanaf P11. De bandenstrategie betekende dat ze kwetsbaar waren. Hij verloor toen momentum in bocht twee en die opportunistische manoeuvre van Alex Albon hielp niet mee', zegt Kristensen.

Ricciardo was inderdaad dicht bij zijn teamgenoot in de kwalificatie, maar in de race ging het mis. Is dicht bij Tsunoda zijn genoeg om zijn stoeltje te behouden? 'Waarschijnlijk niet voor de mensen van het team, laten we zeggen, binnen de Red Bull-groep, die hem deze kans hebben gegeven. Ze verwachten meer van hem. We verwachten allemaal meer van 'Danny Ric'. We zijn gewend aan zijn late inhaalacties, de late remacties, de sterke prestaties. We kunnen niet wachten om dat weer te zien. Maar ze zijn nog niet gekomen', gaat Kristensen verder. 'Dit lijkt een beetje op die problemen, en ik wil het eigenlijk niet zeggen, die hij had bij McLaren. Hopelijk is dat niet wat er gaande is of wat we denken te zien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws