Leclerc acht titelstrijd à la seizoen 2021 goede zaak voor F1 Formule 1
Formule 1

Leclerc acht titelstrijd à la seizoen 2021 goede zaak voor F1

Leclerc acht titelstrijd à la seizoen 2021 goede zaak voor F1

Charles Leclerc, Fernando Alonso en Valtteri Bottas denken dat diverse veranderingen in de Formule 1 tot een toename in populariteit geleid hebben. Grands Prix worden beter bezocht, ook in landen waar geen coureurs vandaan komen. Wat zit er achter de opleving van de koningsklasse? De titelstrijd van 2021 wordt genoemd, maar ook de invloed van rechtenhouders Liberty Media is zeer goed voelbaar volgens de eerdergenoemde rijders.

Leclerc tegenover onder meer F1Maximaal.nl vanuit Barcelona: 'Drive to Survive heeft hierin natuurlijk ontzettend meegeholpen. Ze begrijpen de sport en tonen de gezichten in de sport die op de achtergrond veel werk verrichten. De sport wordt groter en dat is mede te danken aan Netflix.' De Monegask wijst dus allereerst naar de invloed van de populaire streamingsdienst, die in haar show een andere kant van de sport laat zien.

'De titelstrijd van vorig jaar heeft de sport ook enorm geholpen', vervolgt de Ferrari-coureur. Max Verstappen en Lewis Hamilton hielden het tot aan de allerlaatste race spannend, en dat leverde recordbrekende kijkcijfers op. Leclerc zou graag in 2022 zien dat een vergelijkbaar scenario zich ontplooit: 'Laten we hopen dat dat dit jaar ook het geval is.'

Ervaren Alonso vergelijkt

Ook Alonso spreekt tijdens het persmoment over de veranderingen in de sport. De Spanjaard draait inmiddels al twintig jaar mee, en is daarom een van de mannen van de grid die uitstekend in kan schatten wat tekenende verschillen zijn tussen de Formule 1 van nu, en de Formule 1 van jaren geleden. 'Sinds Liberty Media de controle overgenomen heeft, hebben we stappen gezet', denkt hij.

'De sport is toegankelijker en er gebeurt meer buiten het circuit om. We gaan de juiste richting op', aldus de Alpine-routinier. Eén van de redenen voor de toegenomen toegankelijkheid is dat middels social media veel meer informatie gedeeld wordt. 'Dit is een ander tijdperk met digitale platforms. Daarom is er veel meer informatie beschikbaar dan twintig jaar geleden. De sport ligt nu veel meer open, en was vroeger onbereikbaar. Nu niet meer en dat is een goede zaak.'

Bottas over F1-evenementen

Bottas, die ook al sinds 2012 meedraait, merkt dat buiten het asfalt om er een grote cultuurverandering plaats heeft gevonden. 'Elke Grand Prix gaat het over de race, maar er zit natuurlijk meer achter', meldt de Fin. 'Ik denk dat de grootste wijziging vooral is dat het nu meer een evenement is, en in mindere mate een race.'

'Er zitten concerten aan vast met deejays, en de weekenden stralen veel meer energie uit dan jaren geleden. Daarnaast maken nieuwe technologieën de sport een stuk toegankelijker', concludeert hij, net zoals zijn Spaanse collega. Met andere woorden: de races zijn voor publiek een stuk aantrekkelijker gemaakt, wat middels vele fanzones en optredens gepoogd wordt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws