Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Spanje 2022? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Spanje 2022?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Spanje 2022?

Na de vrije trainingen op vrijdag is het op zaterdag tijd voor de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. De Formule 1-coureurs zullen dan strijden om de best plekken op de startopstelling voor de race van zondagmiddag, maar hoe laat begint de kwalificatie de dag ven tevoren?

De kwalificatie begint zaterdagmiddag aan de late kant, 16.00u om precies te zijn. Daarvoor wordt nog de derde en laatste vrije trainingen verreden. Die begint om 13.00u. Gezien Spanje in dezelfde tijdzone ligt als Nederland, hoef je je als Nederlandse F1-liefhebber dus geen zorgen te maken of je wel om het juiste tijdstip voor de buis zit. Een compleet overzicht van de tijden vind je hier.

Na de trainingen is het de vraag wie de beste papieren heeft voor de kwalificatie. Vooralsnog lijken die in handen te zijn van Ferrari, dat op vrijdag beide vrije trainingen bovenaan eindigde. Charles Leclerc was tijdens beide sessies de snelste man, terwijl Carlos Sainz het tevens verdienstelijk deed en op niet al te grote achterstand van zijn teamgenoot zat. Ook Mercedes kwam met George Russell en Lewis Hamilton goed voor de dag.

Ferrari kwam goed voor de dag in Spanje op vrijdag, maar kan Max Verstappen op zaterdag iets terug doen tijdens de kwalificatie?
Ferrari kwam goed voor de dag in Spanje op vrijdag, maar kan Max Verstappen op zaterdag iets terug doen tijdens de kwalificatie?

Ferrari en Mercedes sterk voor kwalificatie GP Spanje, Verstappen rekent op race pace

Zodoende lijkt het erop dat drie teams mee kunnen doen om de bovenste plekken op de startgrid voor zondag. Red Bull Racing gaat immers ook niet verkeerd, maar op het gebied van de kwalificatie lijkt het team van Max Verstappen en Sergio Pérez nog wel wat in te moeten leveren ten opzichte van Ferrari. Dat zal niet voor het eerst zijn dit seizoen en het hoeft ook geen slecht teken te zijn. Kijk maar naar de Grand Prix van Miami twee weken geleden, toen Verstappen vanaf P3 won.

De Nederlander had immers de betere afstelling voor de race en kon zo redelijk onbedreigd naar zijn derde zege van het seizoen rijden. Iets dergelijks zal dit weekend ook voor handen liggen, omdat Red Bull het met name op het gebied van snelheid voor de race goed lijkt te doen. Dat blijkt wel uit deze longrun-analyse na de trainingen op vrijdag. Desondanks zal Verstappen alles op alles zetten om 'gewoon' vanaf de eerste plek te kunnen starten tijdens de Grand Prix van Spanje.

Kwalificatie GP Spanje live kijken?

De Grand Prix van Spanje wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen? Bekijk dan deze pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws