Leclerc crasht uit de Grand Prix van Frankrijk Formule 1
Formule 1

Leclerc crasht uit de Grand Prix van Frankrijk

Leclerc crasht uit de Grand Prix van Frankrijk

Charles Leclerc is uitgevallen in de Grand Prix van Frankrijk. De Monegask gaat hard van de baan en staat in de muur. De Ferrari reed door nadat Max Verstappen kort ervoor de pitstraat in was gegaan, maar na enkele ronde lijkt de auto van Leclerc het te hebben begeven. De Mogegask lijkt dus belangrijke punten te vergooien in strijd om het kampioenschap.

Leclerc koos ervoor om buiten te blijven nadat Verstappen wel naar binnen dook om nieuwe banden te halen. De Monegask leek alles onder controle te hebben, maar spinde bij het uitkomen van bocht 5 en kon ondanks de ruime uitloopstrook zijn auto niet uit de muur houden. De Ferrari ging met een dusdanig harde klap de muur in dat de auto niet verder kon en dus moest uitvallen.

Door de crash, die veroorzaakt lijkt door een probleem met het gaspedaal zo hintte Leclerc, kwam er een safety car en Verstappen was net gestopt, en kon daardoor dus de leiding overnemen. Mocht Verstappen de eerste plaats kunnen vasthouden, zou hij op minimaal 63 punten voorsprong komen van de Monegask en daarmee comfortabel de leiding te hebben.

Ook Sainz niet vlekkeloos

Carlos Sainz maakte de misere voor Ferrari compleet, door bij de pitstop tijdens de safety car een unsafe release te hebben en daarmee een vijf seconden tijdstraf te pakken. De Spanjaard moest al vanuit het achterveld komen door gridstraffen vanwege een motorwissel en had dus in de race al een inhaalslag te maken, en maakte het zich dus nog moeilijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws