Leclerc en Sainz tonen waardering voor koukleumende Ferrari-fans Formule 1
Formule 1

Leclerc en Sainz tonen waardering voor koukleumende Ferrari-fans

Leclerc en Sainz tonen waardering voor koukleumende Ferrari-fans

Charles Leclerc en Carlos Sainz waren aangenaam verrast door het publiek dat zich verzamelde rondom het testcircuit van Fiorano. Afgelopen week verreden de Ferrari-coureurs hun eerste Formule 1-meters van 2022 en dat deden ze onder toeziend oog van toeschouwers. Mooi dat de fans zo betrokken zijn bij het team dat ze zelfs voor testdagen uitrukken, stellen de heren.

'Onze fans zijn ontzettend speciaal. Het was ijskoud, maar ze wilden niets missen van de eerste activiteit die we uitvoerden voor het 2022-seizoen. De krachtbron hield mij warm, maar zij stonden heel de dag in de kou', zo opent Leclerc, die samen met zijn teamgenoot aan het einde van de dag nog wat gesigneerde petjes naar de mensen gooiden die op kwamen dagen.

De Monegask licht ook nog even toe hoe het voelde om weer achter een F1-stuurtje te kruipen na de winterstop. Hij kwam immers meer dan een maand niet in actie. 'Na anderhalve maand rust wilde ik graag de cockpit weer in. Ik heb mij ontzettend vermaakt en zo'n oefensessie vormt daarnaast uitstekende training voor de seizoenstart.'

'Ik kijk uit naar de start van het seizoen. Dit nieuwe project vormt een mooie mogelijkheid voor Ferrari. Ik sta te trappelen om het nieuwe tijdperk in te gaan en ben benieuwd of al het harde werk van het afgelopen jaar beloond wordt', vervolgt hij in La Gazzetta dello Sport. Er is door de coureurs uiteraard hard gewerkt aan de ontwikkeling van het 2022-materiaal.

Sainz blij met vlieguren

Ook Sainz was in de Ferrari van 2018 te vinden op Fiorano. 'Gaaf om te zien dat er zoveel fans langs het circuit stonden. Daarom wilde ik ze ook gedag zeggen toen ik eenmaal klaar was met mijn testronden', benadrukt hij. De coureurs namen de tijd om de fans te begroeten die zich verzameld hadden langs de hekken.

Ook stelt Sainz dat het goed is dat hij vlieguren heeft weten te maken voorafgaand aan de testdagen. 'De simulator en de sportschool voldoen niet. Niets maakt je lichaam zo klaar voor het racen als ronden in een raceauto. Daarom is het altijd nuttig om die oefenronden uit te voeren', concludeert hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws