Ferrari vreest identieke bolides in 2023 na 'spannend' 2022-seizoen Formule 1
Formule 1

Ferrari vreest identieke bolides in 2023 na 'spannend' 2022-seizoen

Ferrari vreest identieke bolides in 2023 na 'spannend' 2022-seizoen

Laurent Mekies vreest dat de Formule 1-teams qua ontwerp weer dicht naar elkaar toe kunnen kruipen na 2022. Met de introductie van de nieuwe aerodynamische reglementen krijgen de teams de mogelijkheid om te innoveren, maar de innovaties van het snelste team zullen waarschijnlijk het jaar daarop al overgenomen zijn door concurrenten. Daar moet op gelet worden, vindt de Ferrari-coureur.

De Formule 1-teams gaan een nieuw reglementair tijdperk in. De nieuwe reglementen bieden mogelijkheden, maar geven ook heel nauw aan wat er wel en niet mag. 'We hebben wel degelijk minder vrijheid in het ontwerp', bevestigt de Racing Director van het team uit Maranello. 'We vinden het allemaal spannend, want het gaat volledig verschillen van 2021, maar hoe erg zullen de auto's van elkaar verschillen? Dat gaan we zien.'

Convergeren teams naar hetzelfde ontwerp?

Mekies bij Autosport: 'Ik denk dat we in eerste instantie gaan zien dat de teams voor verschillende oplossingen gaan. In het begin zullen we denken: 'Oké, dit is niet slecht.'' Daarna vraag ik me af of alle auto's er niet weer precies hetzelfde uit gaan zien.' Dat is de afgelopen jaren in de sport namelijk wel het geval geweest. Wanneer Mercedes of Red Bull Racing een slim trucje vond, paste de rest van de grid het een jaar later ook toe.

De Ferrari-man benadrukt dat hij niet zeker weet of dat het geval zal zijn. Wel denkt hij dat er door de teams en de media goed gekeken moet worden of de bolides in 2023 nog significant van elkaar verschillen. Is dit niet het geval dan kan de sport naar een scenario toegroeien waarin het verschil in prestaties tussen de auto's dusdanig klein is dat met het materiaal geen verschil meer gemaakt kan worden.

Also read

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws