Leclerc wordt 'kneus' genoemd: 'Ik kan hier niet naar kijken' Formule 1
Formule 1

Leclerc wordt 'kneus' genoemd: 'Ik kan hier niet naar kijken'

Leclerc wordt 'kneus' genoemd: 'Ik kan hier niet naar kijken'

Ferrari moest in Japan nog aan schadebeperking doen, maar het koelere China zou beter bij de auto passen. In de eerste krachtmeting stelde het Italiaanse team echter teleur met een vijfde en zevende startplek, waarbij het niet wist toe te slaan bij een mindere dag van Red Bull Racing. Vooral Charles Leclerc moest het na afloop ontgelden.

Leclerc is niet ideaal aan het seizoen begonnen. In de drie weekenden waarin Carlos Sainz ook van de partij was, eindigde de 26-jarige Leclerc telkens achter zijn oudere teamgenoot, die nota bene aan het einde van het seizoen het team moet verlaten. In China was de eerste slag ook voor de Spanjaard. Leclerc leek tot nu toe de snellere in China, maar raakte in het laatste kwalificatiedeel de muur en beschadigde daarmee zijn SF-24.

Rudy van Buren bekeek het moment als analist van Viaplay. 'Hij ging van het gas af, en daardoor raakte hij de controle over de auto kwijt', analyseert Van Buren bij de beelden. 'Als je dit soort momenten ziet, zou je het haast wijten aan een engine braking-setting, dus hoe hard de auto vertraagt als je het gas loslaat, want hij is nog aan het sturen, en hij remt bijna niet, en hij is de auto meteen kwijt. Dat laat ook wel het gripniveau zien', aldus Van Buren.

Coronel streng voor Leclerc

Coronel toont zich veel kritischer tegenover de Monegask: 'Als ik de coaching bij die gasten doe, zeg ik altijd: wacht eventjes, je bent de enige die van het circuit afschuift, die anderen gaan er niet af', aldus Coronel, waarop Van Buren instemt: 'Wat er gebeurt, heeft met de engine braking te maken. Dat hij aan die knop had moeten draaien, dat is zíj́n werk. Ik zag in eerste instantie geen schade, maar het team zei dat er wel schade was, dus hij moest naar binnen, en toen had hij nog één rondje.'

In die ronde reed Leclerc de zevende tijd, waardoor hij de laatste man is van het groepje Red Bull Racing- en Ferrari-coureurs. Coronel vindt dat Leclerc te vaak in de fout gaat. 'Ik zie kneuzigheid, dat is het gewoon', zijn de harde woorden van de analist. 'Je hebt dan van die situaties van: het was nat. Ja, dat was het voor de anderen ook. Ik kan hier niet naar kijken. Ik vraag me dan af wat je aan het doen bent, je bent gewoon niet rijp genoeg.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws