Leclerc komt met subtiel verzoek aan Alonso: 'Hopelijk is er geen DRS-trein' Formule 1
Formule 1

Leclerc komt met subtiel verzoek aan Alonso: 'Hopelijk is er geen DRS-trein'

Leclerc komt met subtiel verzoek aan Alonso: 'Hopelijk is er geen DRS-trein'

Het is een zaterdag van net-niet voor Charles Leclerc. De Monegask wist net niet het podium te halen in de sprintrace en ook in de kwalificatie was hij iets minder snel dan hij had gehoopt. ‘Het is een kwestie van tijd’, zegt hij na de race in een interview met Formula1.com.

De Ferrari-coureur zegt vooral in de eerste sector veel te verliezen. ‘We hadden het lastig in de eerste sector en ik heb wel een idee waarom’, geeft de Monegask aan. ‘Ik denk niet dat het heeft gelegen aan de voorbereiding van de banden.’ Het team was niet zo gefocust op de kwalificatie, blijkt uit de woorden van Leclerc. ‘We hebben de set-up vooral klaargezet voor de race morgen’, vertelt hij. ‘Ik denk dat we daar de vruchten van zullen plukken.’

Leclerc ziet kans op een podiumplek

Toch had de man van Ferrari iets minder auto’s voor zich verwacht. ‘Ik had niet verwacht dat de McLaren-bolides en Fernando ons voorbij zouden gaan’, moet Leclerc toegeven. ‘Maar ik offer graag een P3 achter de Red Bulls op om een betere auto te hebben voor de race’, vervolgt hij. Hij zit er dus niet echt mee dat er vijf auto’s voor hem starten. ‘We starten vanaf P6, iets verder naar achteren dan we zouden willen. We hebben goede race pace, goed bandenmanagement en het vertrouwen dat we morgen derde kunnen worden.’ Toch heeft hij nog wel een klein verzoek, vooral aan het adres van Alonso. ‘We moeten er wel snel langs, dus hopelijk is er geen DRS-trein.’

Leclerc blinkt normaal gezien uit tijdens de kwalificaties, maar ook hijzelf merkt dat het dit seizoen enigszins tegenvalt. ‘De kwalificatie is niet op het niveau waar ik het zou willen hebben’, geeft hij eerlijk toe. ‘Maar ik zit op het juiste pad, het is een kwestie van tijd’, benadrukt ook meteen. ‘Dit weekend voelt al een stuk beter en ik denk dat het volgend weekend helemaal goed gaat zijn’, sluit hij optimistisch af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws