Marko ziet duidelijke favoriet voor 2025-stoeltje: 'Maakt het technische werk makkelijker' Formule 1
Formule 1

Marko ziet duidelijke favoriet voor 2025-stoeltje: 'Maakt het technische werk makkelijker'

Marko ziet duidelijke favoriet voor 2025-stoeltje: 'Maakt het technische werk makkelijker'

Helmut Marko gaf eerder dit weekend nog aan dat Red Bull Racing voorlopig geen keuze wil maken als het aankomt op de tweede coureur van Red Bull Racing voor 2025, maar gaf na de kwalificatie in China toch aan dat Sergio Pérez verschillende factoren heeft die in zijn voordeel meespelen. De teamadviseur blikte daarnaast vooruit op de Grand Prix in het Aziatische land.

Max Verstappen heeft een contract tot en met 2028, terwijl Pérez een aflopend contract heeft bij de constructeurskampioen. Carlos Sainz is ook nog beschikbaar voor 2025, en geldt als de grootste concurrent van de Mexicaan voor het Red Bull-stoeltje. Waar de Spanjaard in China in Q2 de muur nog raakte, pakte Pérez een startplek op de eerste rij voor de zondag.

Pérez vecht voor nieuw contract

Bij ServusTV wond Marko er geen doekjes om: Pérez is goede zaken aan het doen voor zijn contractonderhandelingen. 'We willen altijd de beste mensen in het team hebben, maar deze prestaties van Checo zijn goed', aldus Marko. Pérez had het in 2023 nog heel lastig in de kwalifivcaties, en haalde in de laatste zeventien weekenden van het seizoen maar één keer een startplek bij de eerste vier. In 2024 gaat dit een stuk beter, met nu voor de tweede keer op rij een tweede startplek.

Daarnaast kaartte Marko nog een andere sleutelfactor aan. 'De harmonie in het team speelt ook een heel belangrijke rol, en beide coureurs kunnen het goed met elkaar vinden, en zijn goed op elkaar ingespeeld, en hebben vergelijkbare feedback. Dat maakt het technische werk makkelijker. De data zijn daardoor ook beter met elkaar te vergelijken. Dat is heel positief voor Checo', maakt Marko duidelijk. Pérez maakte zelf al duidelijk dat hij een nieuw contract van minimaal twee jaar wil tekenen.

Hopen op verdedigende Alonso

Marko blikte ook nog vooruit op de race. 'Ik hoop dat de start goed gaat, want de rechterkant is hier wat slechter, en dan is het achter ons heel krap. Daar zitten de Ferrari's en de McLarens, en Fernando Alonso. Als die zich met elkaar bezighouden, kunnen we voorin hopelijk wat ruimte krijgen.' Bij de Duitse tak van Sky Sports F1 sprak Marko ook vol vertrouwen: 'Ik denk dat Pérez de grootste concurrent van Max wordt. De Ferrari's stelden in de kwalificatie teleur, maar in de race zal het anders zijn. Ik hoop dat zich een DRS-trein achter ons vormt', zo hoopt Marko dat Alonso de Ferrari's kan ophouden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws