Leclerc met onheilspellend bericht na machtsvertoon: 'Worstelde op de zachte band' Formule 1
Formule 1

Leclerc met onheilspellend bericht na machtsvertoon: 'Worstelde op de zachte band'

Leclerc met onheilspellend bericht na machtsvertoon: 'Worstelde op de zachte band'

Charles Leclerc was op de vrijdag in Monaco oppermachtig. In de eerste vrije training bleef de thuisrijder steken op de vijfde plek, maar zijn achterstand van twee tienden was verwaarloosbaar gezien het feit dat hij op de mediumbanden reed. In de tweede vrije training was alleen Lewis Hamilton met zachte banden sneller dan Leclerc op de mediums. Op het zachte rubber was de Ferrari-coureur dan ook veruit het snelste.

Leclerc reed in de tweede vrije training al een 1:11,5 op mediumbanden, vroeg in de sessie. Fernando Alonso werd derde met een 1:11,7, en Max Verstappen eindigde vierde met een 1:11,8. Verrassend genoeg was Hamilton best of the rest met een 1:11,4, maar de Brit kwam niet in de buurt van de 1:11,2 van Leclerc, die toen al een tijdje op de tijdenlijsten terug te vinden was.

De Monegask stond Formula1.com na afloop goedgemutst te woord. 'Op de mediumbanden waren we heel sterk, en op de zachte banden worstelden we wat meer om een goede ronde aan elkaar te knopen', luidt het waarschuwingsschot van Leclerc richting de rest. Het kon dus nog sneller. 'Ik voel me goed in de auto, en het is belangrijk om dat momentum te behouden in de derde vrije training. Misschien heb ik wel meer risico's genomen dan anderen', zegt Leclerc om de verwachtingen na zijn voorsprong enigszins te temperen. 'Het was een positieve eerste dag.'

Richting de 1:10

De Monegask reed al sneller dan Max Verstappen in zijn poleronde in 2023, maar weet ook dat hij nog duidelijk sneller had kunnen gaan. 'Er zit nog meer tijd in het aan elkaar knopen van mijn sectoren. Als je mijn snelste sectoren samenvoegt, dan zouden we nog sneller zijn geweest. We wisten al toen we hier aankwamen dat alles mogelijk is. We moeten alles maximaliseren om poleposition te pakken', aldus de man die in 2021 én 2022 al poleposition pakte in Monaco. Als Leclerc zijn snelste sectortijden gecombineerd had, zou hij zelfs op een 1:11,0 uitgekomen zijn.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws