WK-stand: Norris verslaat Verstappen met vernieuwde McLaren, nieuwe topscore voor RB Formule 1
Formule 1

WK-stand: Norris verslaat Verstappen met vernieuwde McLaren, nieuwe topscore voor RB

WK-stand: Norris verslaat Verstappen met vernieuwde McLaren, nieuwe topscore voor RB

Lando Norris heeft bij zijn zestiende podiumplek eindelijk zijn eerste overwinning gepakt. De Brit werd dit weekend voorzien van een pakket aan upgrades, en sloeg na de uitvalbeurt in de sprintrace toe in de Grand Prix. Max Verstappen moest genoegen nemen met de tweede plek, maar liep wel uit op zijn achtervolgers in het kampioenschap.

Oscar Piastri liep een kapotte voorvleugel op bij een incident met Carlos Sainz, waardoor Norris als enige punten kon scoren voor McLaren. De Brit pakte 25 punten met zijn eerste overwinning en schiet nu naar 83 punten. Daarmee blijft hij voorlopig wel vijfde staan, al staat hij nog slechts twee punten achter Sainz, die zich na afloop nog bij de wedstrijdleiding moet melden vanwege de aanvaring met Piastri.

Verstappen eindigde met P2 voor het eerst dit jaar niet op de eerste plek, met uitzondering van zijn uitvalbeurt in Australië. De Limburger pakt daarmee wel achttien punten, en loopt alsnog acht punten uit op Pérez, die nu een achterstand van 35 punten heeft. De Mexicaan ziet ook podiumklant Charles Leclerc tot op drie punten naderen. Norris staat nog achttien punten achter Pérez, terwijl de achterstand op Verstappen met 53 punten nog aanzienlijk is.

McLaren slaat nog geen slag

Hoewel McLaren duidelijk een stap gezet heeft met het upgradepakket, scoorde het Britse team minder punten dan Red Bull en Ferrari. De constructeurskampioen pakte met 28 punten de beste score, terwijl Ferrari met twee coureurs 27 punten pakte. Norris was in zijn eentje goed voor de 25 punten van McLaren, terwijl Mercedes met Lewis Hamilton op zes en George Russell op acht twaalf punten pakte.

Het was opnieuw Visa Cash App RB dat een slag sloeg. Yuki Tsunoda eindigde als zevende, en pakte daarmee zes punten. Op zaterdag pakte het zusterteam van Red Bull ook al zes punten. De weekendscore van twaalf punten zorgt ervoor dat het team nu al negentien punten gepakt heeft. Esteban Ocon pakte het eerste punt voor Alpine waardoor Williams en hekkensluiter Stake de enige twee puntloze teams zijn op het moment.

Bekijk hier de volledige WK-stand

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws