Live F1 15:00u | Grand Prix van Italië 2023 Formule 1
Formule 1

Live F1 15:00u | Grand Prix van Italië 2023

Live F1 15:00u | Grand Prix van Italië 2023

Na drie vrije trainingen en een spannende kwalificatiesessie is het tijd voor de race op het circuit van Monza. De Grand Prix van Italië kent een enigszins verrassende polesitter aangezien Carlos Sainz vanaf de eerste plek mag starten. Max Verstappen, die favoriet leek te zijn voor poleposition, was slecht dertien duizendsten langzamer dan de Ferrari-coureur. Charles Leclerc en George Russell maken de eerste twee startrijen voor de race op Monza compleet.

De Tifosi kon flink juichen op zaterdag en de Italiaanse fans hopen dat Ferrari voor het eerst sinds 2019 weer eens wint op het circuit van Monza. Sainz was het gehele weekend al sterk op de Temple of Speed en bracht dat onder bewijs tijdens de kwalificatie. De vleugelafstelling van de SF-23 zorgde ervoor dat zowel Sainz als Leclerc veel snelheid hadden op de rechte stukken en daar heeft het circuit van Monza er voldoende van. Verstappen was uiteindelijk sneller in de bochten.

Verstappen met veel vertrouwen de race in

Dat Verstappen sneller was in de bochten duidt erop dat Red Bull Racing wat rechtelijnsnelheid heeft opgegeven om wat meer neerwaartse druk te genereren in de bochten. De Nederlander was gedurende de vrije trainingen en de kwalificatie dan ook sneller in de tweede sector. Verstappen heeft na afloop van de kwalificatie ook zijn vertrouwen uitgesproken richting de race. Vorig seizoen was Ferrari immers ook sneller in de kwalificatie en was het uiteindelijk Verstappen die er met de overwinning vandoor ging.

De titel lijkt de Red Bull-coureur niet meer te kunnen ontgaan, maar er staat alsnog voldoende op het spel voor de tweevoudig wereldkampioen. Als Verstappen wint, pakt hij zijn tiende zege op rij en zal daarmee op eenzame hoogte staan in de recordboeken. Momenteel moet Verstappen het record voor meeste zeges op rij nog delen met Sebastian Vettel en Alberto Ascari. Het circuit van Monza, dat bekendstaat om de Ascari-chicane, kan dus een plek zijn waar opnieuw Formule 1-geschiedenis geschreven wordt.

Verstappen kan dit weekend zijn tiende zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Live F1 15:00u | Grand Prix van Italië 2023

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws