Mansell denkt dat Hamilton 'waardige kampioen' Verstappen van de troon kan stoten Formule 1
Formule 1

Mansell denkt dat Hamilton 'waardige kampioen' Verstappen van de troon kan stoten

Mansell denkt dat Hamilton 'waardige kampioen' Verstappen van de troon kan stoten

Nigel Mansell verwacht dat er een spannend seizoen voor de deur staat, waarin Lewis Hamilton wraak zal willen nemen op Max Verstappen. Toch verwacht de voormalig Formule 1-coureur dat dit niet de enige twee coureurs zijn die zullen strijden voor de overwinningen. Mansell verwacht dat McLaren en Ferrari het vuur aan de schenen van Red Bull Racing en Mercedes kunnen leggen. Daarbij hoopt de voormalig Ferrari-rijder natuurlijk op nieuwe successen voor de Italiaanse renstal.

Na een zinderende titelstrijd wist Verstappen vorig jaar rivaal Hamilton van de troon te stoten. Op controversiële wijze werd de titel tijdens de laatste ronde van de race in Abu Dhabi in het voordeel van de Nederlander beslist. 'Desalniettemin is Verstappen een waardige wereldkampioen', stelt Mansell in een interview met La Gazzetta Dello Sport. De Brit denkt dat zijn landgenoot hongeriger terugkomt na de verloren titel. 'Als hij zegt dat hij beter kan, dan kan hij dat. Hij gaat er alles aan doen om alles recht te zetten.'

Mansell acht Leclerc en Sainz rijp voor wereldtitel

Door de reglementswijzigingen en de budgetlimiet moeten teams in de Formule 1 dichter bij elkaar komen te liggen. Zo moeten meer teams kans maken op podiums en overwinningen. Tijdens de testdagen in Barcelona werd al één ding duidelijk voor Mansell. 'Ferrari en McLaren lijken een stuk dichter bij de topteams te staan. De nieuwe auto's moeten ervoor zorgen dat meer teams in het veld races kunnen winnen. Als dat echt zo is, dan zou dat heel erg mooi zijn.'

Mansell zou het geweldig vinden als Ferrari weer eens wereldtitel wist te winnen. 'Dat is het team aan haar stand verplicht. Het heeft te lang geduurd.' Met Charles Leclerc en Carlos Sainz heeft de renstal een sterke line-up. Mansell denkt dat beide coureurs er klaar voor zijn om te strijden voor de titel. 'Absoluut. Ze kunnen allebei de titel winnen. Ze hebben bewezen sterke coureurs te zijn en hebben de afgelopen jaren heel consistent gepresteerd op het hoogste niveau', aldus de enkelvoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws