Marko gunt Ferrari haar dagsuccesje: 'De afstelling voor de race is veel belangrijker' Formule 1
Formule 1

Marko gunt Ferrari haar dagsuccesje: 'De afstelling voor de race is veel belangrijker'

Marko gunt Ferrari haar dagsuccesje: 'De afstelling voor de race is veel belangrijker'

Voor de derde keer dit seizoen is Red Bull Racing verslagen in de kwalificatie, maar toch houdt Helmut Marko goede hoop dat zijn team de perfecte score van 2023 op zondag in stand kan houden. De 80-jarige Oostenrijker maakt zich nog geen zorgen nadat Carlos Sainz net wat sneller was dan Max Verstappen op de Temple of Speed.

In Azerbeidzjan was Charles Leclerc sneller dan Verstappen, met een verschil van bijna twee tienden van een seconde. In Hongarije troefde Lewis Hamilton de Nederlander af met slechts drie duizendsten verschil, en ook nu was het gaatje minuscuul: 0,013 seconden. In Azerbeidzjan en Hongarije konden de polesitters niet lang van de leidende positie genieten, en wat Marko betreft zal het Sainz niet veel beter vergaan in Monza. Een opvallende statistiek daarbij is dat Red Bull voor het laatst in Azerbeidzjan met beide auto's in de top vijf startte.

Focus ligt op de race

Marko is wel blij voor de coureurs van het Italiaanse team. 'Dit is natuurlijk optimaal voor de sfeer hier in Italië', zo begint Marko met een lach bij ORF. 'We wisten al dat Ferrari sterk zou zijn hier, en we hebben de focus eigenlijk nooit op poleposition gelegd, als je kijkt naar de afstelling. De afstelling voor de race is veel belangrijker.' Ook Verstappen leek zich na afloop van de kwalificatie nog niet veel zorgen te maken. Marko vond het ook geen probleem dat Ferrari niet bestraft werd voor het te langzaam rijden in de opwarmrondes: 'Heel fijn! Dat is wat ons betreft prima. Met deze posities staan we er goed voor, zowel tactisch als strategisch.'

Red Bull kan op de waanzinnige racesnelheid leunen van de RB19 en van Verstappen, en zal dus vermoedelijk gewoon als topfavoriet de race ingaan. 'Het was maar een miniem verschil in de kwalificatie, voegde Marko toe bij de Duitse tak van Sky Sports. We hebben al vanaf slechte startposities gewonnen en we zijn optimistisch voor de race.' Tot nu toe is er echter geen team geweest dat de strijd met Red Bull serieus aan kon gaan op zondag, en wellicht dat Ferrari de constructeurskampioen nu wel serieus kan uitdagen.

Verstappen kan dit weekend zijn tiende zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws