Marko niet helemaal tevreden na pole Verstappen: 'Maar wel beter dat hij risico neemt' Formule 1
Formule 1

Marko niet helemaal tevreden na pole Verstappen: 'Maar wel beter dat hij risico neemt'

Marko niet helemaal tevreden na pole Verstappen: 'Maar wel beter dat hij risico neemt'

Helmut Marko zag Max Verstappen wederom poleposition pakken, ditmaal voor de Grand Prix van Nederland. Het werd nog even spannend in de laatste sessie, vooral doordat Charles Leclerc nog over de tijd van de Nederlander heen ging. Maar uiteindelijk wist Verstappen een magistrale ronde neer te zetten. Het enige minpuntje van de kwalificatie voor Red Bull, is de startpositie van Sergio Pérez, als vijfde.

'Het was ongelooflijk spannend', begint Marko na afloop van de kwalificatie bij Sky Deutschland. Vorig weekend in Spa kon Verstappen al na een run pole veiligstellen, maar dat was dit keer in Zandvoort niet het geval. 'Max warmde zijn banden te snel op in zijn eerste run, dat was niet ideaal. In de tweede run had hij dat wel goed voor elkaar. We zouden helemaal tevreden zijn geweest als Pérez uiteindelijk niet was gecrasht.'

Marko: 'Ferrari was hier veel sterker dan in Spa'

In Spa was Red Bull van een ander niveau, en wist Verstappen de race te winnen, ondanks dat hij ergens van achteren kwam. Leclerc moest toen genoegen nemen met de zesde plek, en ook Carlos Sainz moest Verstappen voor zich laten gaan. Maar in Zandvoort waren de verschillen in de kwalificatie al een stuk kleiner. 'Ferrari was hier veel sterker dan in Spa, maar daar hielden we al rekening mee', zegt Marko daarover.

'Max heeft geleerd om snel te rijden en tegelijkertijd materiaal te sparen', aldus Marko, over het feit dat Verstappen een extra setje banden over heeft, doordat hij een keer één run heeft overgeslagen. 'Volgens onze berekening zou Perez op drie binnengekomen zijn. Maar het is beter dat hij het risico neemt en wegvliegt dan dat hij daar vastzit. Hij moet vrijdag sneller presteren. Maar we geloven dat we met hem kunnen strijden voor de tweede plaats in het kampioenschap', besluit Marko.

Wint Max Verstappen zijn thuisrace in Zandvoort? Zet in en krijg 1,40 keer je inzet terug! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws