Marko verwacht stuiterende auto's op Red Bull Ring: 'Moeten ze de auto maar hoger zetten' Formule 1
Formule 1

Marko verwacht stuiterende auto's op Red Bull Ring: 'Moeten ze de auto maar hoger zetten'

Marko verwacht stuiterende auto's op Red Bull Ring: 'Moeten ze de auto maar hoger zetten'

Helmut Marko kijkt uit naar de Grand Prix van Oostenrijk. Niet alleen is het een thuisrace voor Red Bull Racing, maar traditioneel gezien doet de Oostenrijkse renstal het uitstekend op de Red Bull Ring. De adviseur van het team verwacht dat Red Bull opnieuw een goed weekend kan hebben, waarbij Max Verstappen aangemoedigd zal worden door 50.000 Nederlandse fans. Marko ziet immers een voordeel qua krachtbron en aerodynamica voor zijn renstal.

Red Bull heeft in de afgelopen jaren goed gepresteerd in eigen huis. De Oostenrijkse renstal wist drie van de laatste vijf races op de Red Bull Ring te winnen. De adviseur van het team heeft daar wel een verklaring voor. 'We moeten niet vergeten dat de motor een groot onderdeel is van onze prestaties', vertelt Marko bij ServusTV. 'Honda bouwt een motor die goed werkt op hogere hoogtes. Onze eerste overwinning met een Honda-motor was immers in Oostenrijk', doelt de man uit Graz op de overwinning van Verstappen in 2019.

Marko denkt dat Red Bull nog een voordeel kan hebben op de Red Bull Ring. De Oostenrijker denkt dat de auto's weer meer zullen stuiteren door het asfalt op het circuit. 'Wij hebben zelf geen problemen met het stuiteren. Ik denk dat andere teams er meer moeite mee zullen hebben op dit circuit. Dan moeten ze de auto maar gewoon wat hoger zetten', lacht Marko. 'Het zal daarnaast belangrijk zijn om de juiste balans te vinden tussen mechanische en aerodynamische grip.'

Marko: 'Red Bull Ring een unieke baan'

Voor Red Bull en Verstappen staat er een thuisrace op de planning. Er gaan immers 50.000 Nederlandse fans naar de Red Bull Ring. 'Het is een hele speciale race, ondanks dat het slechts één van de 22 is. Voor ons is het natuurlijk een thuisrace, en er hangt altijd een speciale sfeer. Max wordt natuurlijk gesteund door heel erg veel Nederlandse fans. Dat maakt het allemaal extra speciaal.' Wel wil de Red Bull-adviseur het enthousiasme van de fans enigszins zien te temperen. 'We moeten er wel voor zorgen dat Max voldoende rust krijgt', schrijft Marko in de Kronen Zeitung.

Hij weet natuurlijk ook goed uit te leggen wat het circuit in Spielberg precies zo speciaal maakt. 'We hebben een hele unieke baan die midden in de vallei ligt. Het circuit staat ook hoog op het lijstje bij de meeste coureurs. Natuurlijk mist het circuit een beetje de flair van een circuit als Singapore, maar de rijders houden van de uitdaging, de gastvrijheid, en natuurlijk de schnitzel. Behalve Hamilton, aangezien hij vegan is', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws