Marko vindt dat Red Bull niet het beste rijdersduo heeft: 'Zij zijn hongerig en werken goed samen' Formule 1
Formule 1

Marko vindt dat Red Bull niet het beste rijdersduo heeft: 'Zij zijn hongerig en werken goed samen'

Marko vindt dat Red Bull niet het beste rijdersduo heeft: 'Zij zijn hongerig en werken goed samen'

Helmut Marko verwacht meer van Daniel Ricciardo. Het is een waarschuwing aan het adres van de ervaren Australiër, die nog voor zijn toekomst bij het team en zelfs in de sport vecht. Na de contractverlenging van Yuki Tsunoda heeft Visa Cash App RB nog maar één stoeltje te vergeven, terwijl het hoofdteam met Max Verstappen en Sergio Pérez ook voorzien is. Zelfs Marko geeft echter toe dat de constructeurskampioen niet het sterkste duo heeft.

In aanloop naar het Grand Prix-weekend in Canada werd Daniel Ricciardo keihard onderuit gehaald door oud-kampioen Jacques Villeneuve. De Canadees raadde Ricciardo aan om 'naar huis te gaan en plaats te maken voor een ander'. Het Canadese Le Journal de Montréal vroeg aan Marko of hij zich kon vinden in de woorden van Villeneuve. 'Ik heb zijn opmerkingen niet gehoord, maar Daniel (Ricciardo, red.) moest Yuki (Tsunoda, red.) verslaan bij de Racing Bulls. Dat is dit jaar niet het geval. Het is eerder het tegenovergestelde', beseft Marko.

Tsunoda in trek

Ricciardo strijdt met Liam Lawson om het tweede stoeltje bij het team. De jonge Nieuw-Zeelander mag contractueel gezien naar een ander team vertrekken als hij geen vast stoeltje krijgt bij RB in 2025. Ricciardo zal dus goede dingen moeten laten zien om zijn plekje naast de sterk presterende Tsunoda te behouden. 'Yuki is behoorlijk veranderd sinds hij de Formule 1 inkwam. Hij is in zijn ontwikkeling steeds sterker geworden. Hij is een emotionele coureur, en hij weet zijn fouten nu te beperken. Hij was in trek bij andere teams', beseft Marko, die de Japanner een nieuw contract voor 2025 gaf.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Marko vindt dat Red Bull niet het beste rijdersduo heeft: 'Zij zijn hongerig en werken goed samen'
Yuki Tsunoda rijdt in 2025 voor het vijfde seizoen op rij bij het tweede Red Bull-team.

Tsunoda werd eerder onder meer gelinkt aan Aston Martin, dat vanaf 2026 met Honda-motoren rijdt, maar die deur ging dicht toen Fernando Alonso zijn contract verlengde, terwijl Lance Stroll als zoon van teameigenaar Lawrence Stroll een beschermde status geniet. Daarnaast was er een bruggetje met Haas, waar landgenoot Ayao Komatsu sinds dit seizoen aan het roer staat. Ook Alpine, Williams en Audi hebben nog minimaal één plekje vrij voor 2025, en het lijkt goed mogelijk dat daar ook enige gesprekken plaatsvonden. Vooralsnog heeft Tsunoda zijn vertrouwen echter in Red Bull geplaatst. Marko gaf eerder al aan dat hij vindt dat Tsunoda langer op een constant en hoog niveau moet presteren, voor hij door Red Bull Racing overwogen kan worden.

McLaren met sterk duo

Het hoofdteam kondigde eerder aan dat Sergio Pérez een nieuwe tweejarige deal heeft getekend, maar inmiddels wordt duidelijk dat het over een eenjarig contract gaat met een optie voor 2026. Dat zou ook de eenjarige deal van Tsunoda verklaren, die volgend seizoen dan nog kan kijken of hij dan wel een kans krijgt, voordat hij eventueel andere plannen maakt. Hoewel Marko met Max Verstappen vermoedelijk over de beste coureur beschikt, en Pérez net een nieuw contract gekregen heeft, vindt Marko het rijdersduo van Red Bull niet het sterkste koppel.

'Lando Norris en Oscar Piastri bij McLaren', luidt het antwoord van de Red Bull-man op de vraag wie het sterkste coureursduo heeft. 'Ze zijn nog jong en hongerig. Ze kunnen nu ook goed met elkaar door een deur, en werken goed samen.' Beide McLaren-coureurs liggen op de lange termijn vast bij het Britse team, en zijn de laatste races sterk bezig. McLaren is het enige team dat in de afgelopen vijf races op uiteenlopende circuits telkens een coureur in de top twee had, en zelfs ook in de top vijf.

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL-server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws