Marko voorspelt: 'Als Verstappen wint, is hij sowieso meteen overtuigd van sprintraces' Formule 1
Formule 1

Marko voorspelt: 'Als Verstappen wint, is hij sowieso meteen overtuigd van sprintraces'

Marko voorspelt: 'Als Verstappen wint, is hij sowieso meteen overtuigd van sprintraces'

Helmut Marko denkt dat Max Verstappen snel liefhebber wordt van het nieuwe Sprintformat als dadelijk blijkt dat hij er succesvol in kan zijn. De tweevoudig wereldkampioen heeft zijn kritiek op de zaterdagwedstrijd niet onder stoelen of banken gestoken, maar volgens Marko kan die kritiek ook zo weer overwaaien.

De Oostenrijkse topadviseur, die vandaag op 27 april alweer tachtig jaar oud is geworden, is fan van het nieuwe format met twee kwalificaties. 'Ik bekijk het positief. De organisator kan meer kaartjes verkopen voor de vrijdag en zaterdag en het betalende publiek krijgt meer spektakel aangeboden. Iedereen heeft zo meer actie', is Marko enthousiast in gesprek met OE24.

Iemand die minder enthousiast is, is Verstappen. De Red Bull Racing-coureur vindt de sprintraces geen waardevolle toevoeging aan de Formule 1. De Nederlander heeft zelfs gedreigd dat als er nog meer formatwijzigingen komen, hij overweegt te stoppen met de sport. Die mening kan volgens Marko echter zo worden bijgesteld. 'Als hij wint, is hij sowieso meteen overtuigd van het hele verhaal', vermoedt de motorsportchef van Red Bull.

Marko denkt in tegenstelling tot Tost nog niet aan stoppen

Marko is, zoals eerder vermeld, tachtig jaar geworden. Landgenoot Tost is inmiddels 67, maar zwaait na dit seizoen wel af als teambaas van AlphaTauri. Marko denkt in ieder geval nog niet aan stoppen. 'Voor nu is dat echt geen probleem', wijst de Red Bull-topman naar zijn leeftijd. Laten we nu maar gewoon het wereldkampioenschap winnen, dan zien we wel.' Wat een mooi verjaardagscadeau zou zijn? 'Een overwinning in Bakoe zou het beste zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws