Gene vergelijkt Verstappen en Leclerc: 'Qua agressiviteit hetzelfde' Formule 1
Formule 1

Gene vergelijkt Verstappen en Leclerc: 'Qua agressiviteit hetzelfde'

Gene vergelijkt Verstappen en Leclerc: 'Qua agressiviteit hetzelfde'

Marc Gene ziet dat Max Verstappen en Charles Leclerc de afgelopen Grands Prix veel stappen hebben weten te zetten. De coureurs kennen elkaar al sinds hun kartdagen, waar ze elkaar vaak genoeg tegen kwamen op de baan. In de eerste drie races van het Formule 1-seizoen hebben de twee rijders al enkele gevechten met elkaar gevoerd op de circuits. Gene weegt de coureurs tegen elkaar op.

De gevechten tussen Verstappen en Leclerc waren vooral op de circuits van Bahrein en Saoedi-Arabië bloedstollend. In Melbourne kwamen de coureurs elkaar heel even tegen na een safety car-herstart, maar Verstappen kon geen echte aanval inzetten. In de loop der jaren zijn de rijders gewend geraakt aan de stijl van de ander. 'Ze kennen elkaar door en door vanwege hun periode in karting', stelt Gene bij Sky Sports. 'Ze kennen elkaars trucjes.'

De Nederlander en de Monegask ontlopen elkaar bijna niks. De ambassadeur van Ferrari vindt dan ook dat de twee coureurs met elkaar te vergelijken zijn. 'Qua agressie zijn ze vergelijkbaar. Max is misschien iets volwassener, want hij maakt nu wat minder fouten. Charles is echt een 2.0 versie geworden van zichzelf. Op technisch vlak heeft hij veel stappen weten te zetten. Ik denk dat ze allebei klaar zijn voor de titel. Voor Max wordt het dan zijn tweede, maar voor Charles zijn eerste.'

Gene rekent op Mercedes

Mercedes is niet goed uit de reglementswijziging te komen. De Duitse renstal heeft een flinke achterstand op Ferrari en Red Bull Racing. Gene verwacht dat Mercedes weer vooraan zal strijden. 'Alleen nog niet op de korte termijn. Je kan problemen met de afstelling snel verhelpen, maar als je daar onderdelen voor nodig hebt dan komt Imola nog wat te vroeg. In Barcelona kan je dan beter upgrades brengen. Ik denk dat ze een grote stap zullen maken en vanaf dan weer meedoen om de overwinning', aldus de Spanjaard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws