Marko ziet maar één mogelijkheid om te winnen in Canada: 'Dan komt de Max-factor terug' Formule 1
Formule 1

Marko ziet maar één mogelijkheid om te winnen in Canada: 'Dan komt de Max-factor terug'

Marko ziet maar één mogelijkheid om te winnen in Canada: 'Dan komt de Max-factor terug'

Helmut Marko constateert dat Red Bull Racing niet langer dominant is en de 81-jarige adviseur ziet zijn team komend weekend in Canada niet als de grote favoriet voor de overwinning. In aanloop naar de negende Grand Prix van het seizoen laat de Oostenrijker zich desgevraagd ook nog even kort uit over zijn strijd met teambaas Christian Horner.

In de afgelopen races hebben Ferrari en McLaren de kloof naar Red Bull nagenoeg weten te dichten. Van dominantie is inmiddels geen sprake meer, zo ziet ook Marko, die vrijdag de trainingen in Montréal zal missen omdat hij het Große goldene Ehrenkreuz van de provincie Stiermarken voor zijn diensten in ontvangst neemt. 'We hebben de dominantie van de eerste drie races verloren', zegt Marko tegen Kronen Zeitung. 'De concurrentie heeft in het derde jaar van de huidige reglementen een inhaalslag gemaakt, sommige dingen gekopieerd en zelfs verbeterd. Er is niet veel ruimte meer voor innovatie. Dit is gewoon een logische ontwikkeling en niets schandelijks.’

In Monaco klaagde Max Verstappen erover dat de RB20 over de kerbstones lastig onder controle te houden was en een dergelijk probleem lijkt de kampioensformatie mogelijk ook in Canada parten te kunnen spelen. Marko ziet Red Bull komend weekend dan ook niet als de favoriet voor de zege. 'Ferrari is daar beter in en ook qua topsnelheid. Het feit is dat we niet als de favoriet naar Canada afreizen', al plaatst Marko daar wel een kanttekening bij. 'Als er regen valt, dan komt de Max-factor terug.'

Strijd met Horner

Op de achtergrond is het bij Red Bull al geruime tijd onrustig. Teambaas Horner werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag richting een vrouwelijke collega en ook is er een machtsstrijd gaande, kortgezegd tussen kamp-Horner en kamp-Marko. Laatstgenoemde gaat desgevraagd op de situatie met zijn Britse collega in. 'We hebben een wapenstilstand gesloten', is het bondige antwoord van de Oostenrijker, die het sportieve element momenteel prioriteit wil geven. 'We zullen al onze krachten bundelen. Zelfs als we niet meer superieur zijn, willen we winnen. Maar we willen zeker het maximale eruit halen en kijken naar de wereldtitel', besluit Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws