Marko ziet sterke prestatie Verstappen: 'Als het erop aankomt, levert hij' Formule 1
Formule 1

Marko ziet sterke prestatie Verstappen: 'Als het erop aankomt, levert hij'

Marko ziet sterke prestatie Verstappen: 'Als het erop aankomt, levert hij'

Na het dramatische weekend in Brazilië zag Helmut Marko hoe zijn Red Bull Racing de rangorde weer herstelde en met een 1-2 uit de kwalificatie kwam in Abu Dhabi. De Oostenrijker hoopt dan ook dat Red Bull haar voorsprong kan behouden tijdens de race, want Ferrari en Mercedes zullen er alles aan doen om het moeilijk te maken voor zijn team. Verder is hij erg complimenteus over Verstappen, die levert wanneer het moeilijk is.

Marko was bij Servus TV blij dat Red Bull weer terugkeerde bovenaan de tijdenlijst na het 'fiasco' dat Brazilië was voor het team. Bovendien zag hij het team iets presteren dat al lang niet meer gelukt was in de kwalificatie. 'We zijn al lang niet meer eerste en tweede geweest. Het was goed om de oude rangorde te herstellen. En wat ons nog meer aanmoedigt, zijn de lange runs, waarin we beter waren dan Ferrari door de bandendegradatie en zo.

Dat Red Bull een flink gat heeft richting de concurrenten doet de Oostenrijker goed, maar hij weet ook dat het op zondag anders kan zijn. 'Ik hoop dat dat morgen doorgaat. Racen is weer iets anders, de start moet succesvol zijn. Ook zal Mercedes morgen waarschijnlijk weer een factor zijn om rekening mee te houden', zo verwacht de adviseur dat niet alleen Ferrari een rol gaat spelen in de strijd om de overwinning.

Problemen Verstappen

Marko zag dat het in de garage bij Verstappen nog even spannend werd, toen het dashboard van de Nederlander uitviel. Uiteindelijk werd alles opgelost en schaadde het de coureur niet om de poleposition op zijn naam te zetten. 'Het dashboard viel tweemaal uit. Hij heeft er geen last van. Toen was er een klein probleem met de voorvleugel, maar als het erop aankomt, levert hij', zo is de Oostenrijker complimenteus over de tweevoudig wereldkampioen.

Kan Verstappen de laatste race van het seizoen afsluiten met een overwinning in Abu Dhabi? Bekijk hier de odds!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws