Mazepin geen behoefte aan team om hem te beschermen: 'Weinig interesse nep te zijn' Formule 1
Formule 1

Mazepin geen behoefte aan team om hem te beschermen: 'Weinig interesse nep te zijn'

Mazepin geen behoefte aan team om hem te beschermen: 'Weinig interesse nep te zijn'

Nikita Mazepin is het afgelopen seizoen vooral in het nieuws geweest met incidenten buiten de baan. Al voor het seizoen begon ontstond er al ophef rondom zijn persoon nadat op een filmpje te zien was hoe hij een jonge vrouw betastte tijdens het uitgaan en onlangs verscheen er op social media een video waarin hij ruzie leek te maken in een club. De Haas-coureur is echter niet van plan om zichzelf anders voor te doen.

Veel mensen die in de spotlight staan hebben een team om zich heen verzameld dat zoveel mogelijk voorkomt dat de betreffende persoon negatief in het nieuws verschijnt. De Rus geeft aan niet zo'n team te hebben wat hem kan beschermen tegen video's als deze. 'Ik heb eigenlijk nooit een team gehad dat speciaal aan dat soort dingen denkt en daaraan werkt', vertelt Mazepin in gesprek met Formule 1 Magazine.

De coureur geeft aan ook niet de behoefte te hebben om zichzelf op een andere manier voor te moeten doen dan hij daadwerkelijk is. 'Ik heb er ook heel weinig interesse in om nep te zijn. Je weet wat ze zeggen: be yourself, everyone else is already taken. Ik word niet gedreven door de mening van anderen. Ik zit hier in de Formule 1, omdat ik het verdien en zal weer vertrekken als ik mijn passie voor de sport kwijt ben.'

Beeld over rijkeluiszoon onterecht

Het imago van de jonge Rus wordt zeker niet goed gedaan door het feit dat zijn vader, Dmitry Mazepin, één van de rijkste mannen van Rusland is. De opvatting is daardoor al snel dat zoon Nikita gewend is alles te krijgen wat zijn hartje begeert, maar dat is een misvatting zo vind hij zelf. 'Wat maar heel weinig mensen weten, is dat ik toen ik geboren werd, dat nog in een arm gezin was. En mijn vader komt uit een nóg armer gezin. Zijn moeder moest altijd twee jaar sparen om een verjaardagscadeau voor hem te kunnen kopen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws