Technisch directeur AlphaTauri in de wolken met Gasly: 'Het is echt fantastisch' Formule 1
Formule 1

Technisch directeur AlphaTauri in de wolken met Gasly: 'Het is echt fantastisch'

Technisch directeur AlphaTauri in de wolken met Gasly: 'Het is echt fantastisch'

Hoewel de grand prix van Qatar tegenviel voor het team van AlphaTauri, lijdt het voor technisch directeur van het team Jody Egginton geen twijfel dat Pierre Gasly het beste seizoen uit zijn carrière rijdt. De Brit stelt daarnaast dat de Franse coureur niet alleen op de baan belangrijk is voor het team, ook daarbuiten is Gasly zich als een leider gaan opstellen en is daarmee belangrijk voor rookie Yuki Tsunoda.

Egginton geeft in gesprek met Motorsport-Total aan dat het vertrouwen in elkaar groot is met de Franse coureur, omdat er al lang wordt samengewerkt door beiden. 'We kennen Pierre natuurlijk al heel lang. Hij heeft vertrouwen in ons en wij hebben vertrouwen in hem. Als je bedenkt dat nieuwe regels altijd gepaard gaan met risico's, is het heel positief om te weten dat je continuïteit hebt met de coureurs', zo stelt de technisch directeur, die vindt dat het aanblijven van de coureurs belangrijk is met het oog op de reglementswijzing van komend seizoen.

'Hij kent de auto, hij kent het team en hij rijdt zelf', zo vervolgt Egginton. 'Er is veel wederzijds vertrouwen. We zijn al een tijdje op deze reis, hij was bij ons, hij ging weg, hij kwam terug en hij ontwikkelt zich, maar zijn aanpak is altijd eerlijk en recht door zee.' Daar wil AlphaTauri komend seizoen op voortbouwen. Het team gaat verder met zowel Gasly als Tsunoda. 'Veel mensen zeggen dat het goed is om continuïteit te hebben met de coureurs als je een nieuwe set regels moet toepassen', aldus de Brit.

Gasly ook belangrijk voor Tsunoda

Ook voor Tsunoda is Gasly een grote hulp, benadrukt de technisch directeur. 'Ik weet niet wat er achter gesloten deuren bij andere teams gebeurt, maar wij zijn vrij van politiek. En we verdelen onze middelen over beide kanten van de garage. De synergie in het team is aan beide kanten van de garage sterk. We werken als een team, er is geen verdeeldheid in de garage. Daar hebben we heel hard aan gewerkt, en hij was er altijd een groot deel van. Dat geldt ook Yuki.'

'Het is dus niet zo dat we hard moeten werken om ervoor te zorgen dat de kennis wordt overgedragen, het is organisch', vervolgt hij. 'Het klinkt als een cliché, maar het is echt zo. En dat is een goede zaak, ik heb in teams gezeten die dat niet waren. Maar ja, hij zit echt in een goede positie en rijdt momenteel erg goed', zo is Egginton lovend over de rol van Gasly binnen het team en als mentor voor Tsunoda.

Gasly volgend seizoen aan boord goed voor stabiliteit

'We zijn een jong team en we bouwen voort op onze ervaring. Om volgend jaar Pierre aan boord te hebben betekent dat we één variabele minder hebben, en volgend jaar zullen er genoeg variabelen zijn met de auto en al het andere. Dus het is echt fantastisch. We zullen dan zien waar we staan. We hebben onze filosofieën en we ontwikkelen de auto op een bepaalde manier. Ik hoop dat dit ons zal helpen. Iedereen kan nu al zien dat we als team op een verstandige weg zijn en hopelijk kan het op dezelfde manier doorgaan', zo besluit de AlphaTauri-man hoopvol.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws