McLaren-baas buigt voor Verstappen: 'Petje af voor Max' Formule 1
Formule 1

McLaren-baas buigt voor Verstappen: 'Petje af voor Max'

McLaren-baas buigt voor Verstappen: 'Petje af voor Max'

McLaren was in de sprintrace het team met de beste score. De tweede en derde plek van beide coureurs leverde dertien punten op, maar de sprintzege ging toch naar Max Verstappen. Teambaas Andrea Stella deelde dan ook complimenten uit aan de Nederlander, terwijl hij ook inging op mogelijke teamorders bij zijn coureurs.

In de vijfde ronden opende Lando Norris de aanval op leider Verstappen. 'We hadden de leiding een paar meter in handen. Je weet dat dat als je de derde bocht zo ingaat, dat je kwetsbaar bent bij het uitkomen van die bocht', geeft Stella aan bij F1TV. 'Er werd heel netjes geracet en er waren mooie gevechten, en het was vermakelijk. Oscar (Piastri, red.), Lando (Norris, red.), en Max (Verstappen, red.) gaven ons een mooi spektakel.'

De Italiaan staat vervolgens stil bij wederom een sterk optreden van de wereldkampioen. 'Petje af voor Max. Hij verdedigde zijn positie op geweldige wijze, want hier in Oostenrijk ben je zo kwetsbaar voor de DRS, dat het lastig is om te bepalen waar je je auto moet plaatsen, of waar je je batterij moet gebruiken. Dat deed hij heel goed, dus mijn complimenten voor Max, en ook goed gedaan door Oscar en Lando', oordeelt Stella.

Strategie voor hoofdrace

'Het is allemaal veelbelovend voor de Grand Prix op zondag', beseft Stella, die uitlegt waarom hij geen teamorders gaf. 'Als dit de eerste stint van de Grand Prix was, hadden we zeker aan strategische opties gedacht. Ten eerste was de bandendegradatie hoog, en je wil niet met versleten banden rondrijden. Als je met twee auto's zo dicht bij de leider zit, wil je je strategie splitsen. Nu konden we weinig doen, omdat het een sprintrace was, maar in een Grand Prix zijn er meer opties', deelt Stella.

'Oscar pakte deze positie, en verdiende dit via een goede inhaalactie. Lando opende de deur voor hem, en dit hoort bij het racen. Het is nu te vroeg om de race te beïnvloeden', zegt de Italiaan met het oog op teamorders. Stella vindt het geen toeval dat alle actie in de openingsronden zat. 'In Barcelona was het hetzelfde, toen Max al vroeg in de race George Russell kon aanvallen. Dan heb je nog meer opties met hoe je de banden gebruikt of misbruikt. In de eerste ronden is er altijd variatie, en na drie of vier ronden moet iedereen in een bepaald ritme komen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws