Overzicht tijden Grand Prix van Spanje 2022 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Spanje 2022

Overzicht tijden Grand Prix van Spanje 2022

De Formule 1 keert terug naar Europa voor de Grand Prix van Spanje 2022. Met de terugkeer naar Europa keert ook het gebruikelijke Formule 1-tijdschema weer terug. Men hoeft geen rekening meer te houden met verschillende tijdzones en dat betekent dat de vrije trainingen veelal 's middags plaatsvinden, en de Grand Prix om 15.00u afgetrapt wordt.

Wel begint het weekend iets later dan we gewend zijn. De afgelopen jaren vond de eerste vrije training plaats op vrijdagochtend, maar volgens het meest recente schema van de F1 is die eerste vrije training gepland voor 14.00u. Twee uur na het einde van die eerste sessie, om 17.00u, gaan de coureurs nogmaals het circuit op om het materiaal aan de tand te voelen.

Tijdschema F1 GP Spanje 2022

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 14.00u - 15.00u
Tweede vrije training Vrijdag 17.00u - 18.00u
Derde vrije training Zaterdag 13.00u - 14.00u
Kwalificatie Zaterdag 16.00u - 17.00u
Grand Prix Zondag 15.00u - 17.00u

Op zaterdag wordt de derde vrije training eveneens 's middags verreden, waarna de teams laat op de middag de kwalificatie pas ingaan, ongeveer op dezelfde tijd als een dag later de race wordt verreden. De Grand Prix zelf vangt om 15.00u 's middags aan, en valt circa twee uur later in het slot, als het niet eerder is. De coureurs staan immers maar zelden de volle twee uur op de baan.

Verstappen en Leclerc strijden door

Ook aankomend weekend lijken Max Verstappen en Charles Leclerc de primaire kanshebbers te zijn voor de zege. Verstappen wist in zijn Red Bull Racing RB18 in Miami de wedstrijd te winnen, en als er in de slotfase geen safety car aan te pas was gekomen, had hij met een aardige marge de overwinning naar zich toegetrokken.

Overzicht tijden Grand Prix van Spanje 2022
De zege ging in Miami naar Verstappen, die op de hielen gezeten werd door Leclerc. Carlos Sainz werd er derde.

Aan de andere kant vinden we Leclerc terug. De Monegask kende een uitstekende seizoensstart, met twee zeges en een tweede plek, maar wist in Imola en Amerika geen weerstand te bieden aan zijn Nederlandse rivaal. Leclerc zag daardoor zijn voorsprong in de titelstrijd in de afgelopen Grand Prix-weekenden krimpen, en moet aan de bak om dat gat te behouden.

Ferrari wil hem hierin assisteren door wijzigingen door te voeren aan de F1-75 in Barcelona. Deze wijzigingen moeten vooral in het bochtenwerk voor veel extra snelheid zorgen. Toch hoeft Leclerc zich niet al rijk te rekenen. Ook van Red Bull zitten er namelijk verbeteringen aan te komen aan het materiaal. De voorsprong van twee tienden die Red Bull volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft, zou dus stand kunnen houden.

GP Spanje live kijken?

De Grand Prix van Spanje wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws