McLaren had een productieve dag: 'Nog werk te doen om zo competitief mogelijk te zijn' Formule 1
Formule 1

McLaren had een productieve dag: 'Nog werk te doen om zo competitief mogelijk te zijn'

McLaren had een productieve dag: 'Nog werk te doen om zo competitief mogelijk te zijn'

McLaren-rijders Lando Norris en Daniel Ricciardo hadden een productieve dag op het circuit van Zandvoort. De coureurs zijn best tevreden met het rijgedrag van de auto. Ricciardo kende wel een probleem in de tweede training, de bolide had een olielek. Hierdoor heeft het team wat tijd verloren, maar de Australiër is er zeker van dat ze morgen goede rondes kunnen neerzetten.

Na de voorgaande race op het Belgische Spa-Francorchamps ging McLaren teleurgesteld naar huis. Met Norris op de 12e stek en Ricciardo op de 15e ging het team door naar Zandvoort met nul punten. Dit weekend lijkt het er beter voor de Britse renstal uit te zien. 'Het was een fatsoenlijke dag', stelt Norris in het persbericht van McLaren. Ik denk dat we op deze baan wat dichterbij zitten in het middenveld. De auto doet het best goed met veel en weinig brandstof', legt de Brit uit.

McLaren heeft de auto's dus laten rijden met verschillende hoeveelheden brandstof in de auto om het rijgedrag van de bolides te testen. Tot dusver lijkt de auto goed te reageren, en dit is veelbelovend voor zondag. 'Als we nog wat uit de auto kunnen persen morgen en dan de kwalificatie in gaan, hebben we kans om goede punten te scoren', zegt de jonge Brit. Norris reed goede tijden tijdens de trainingen. In beide sessies reed hij de vierde tijd. Ook zijn teamgenoot zat er goed bij.

'Het was goed om weer op de baan te zijn', vertelt de Australiër. 'Het was leuk. Helaas verloren we wat tijd door het olielek, maar als je kijkt naar Lando zijn snelheid, dan ziet het er goed uit. We hebben een aantal veranderingen doorgevoerd en die lijken te werken.' Ricciardo verwacht morgen geen problemen voor McLaren. Net als Norris denkt hij dat morgen alles samenvalt. 'Het gaat om goede rondes neerzetten, en dat lukt morgen', verzekert de Australiër.

McLaren: 'Er is een progressie in het begrijpen van de banden en de afstelling'

De McLaren racing director Andrea Stella reageerde ook op de dag die McLaren vandaag had in de Nederlandse duinen. 'We hebben een productieve dag gehad. Er waren wat problemen, een issue met de radiateur van de auto van Ricciardo, maar daarnaast verliep alles goed. Er is een progressie in het begrijpen van de banden en de afstelling', legt Stella uit. 'We zijn er beter bij dan afgelopen weekend in Spa. We kijken uit naar de kwalificatie en de race. Er is nog veel werk te doen om zo competitief mogelijk te zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws