Wolff verwacht respect voor Hamilton: 'Ze durven het toch nooit in je gezicht te zeggen' Formule 1
Formule 1

Wolff verwacht respect voor Hamilton: 'Ze durven het toch nooit in je gezicht te zeggen'

Wolff verwacht respect voor Hamilton: 'Ze durven het toch nooit in je gezicht te zeggen'

Mercedes-teambaas Toto Wolff verwacht respect op de online kanalen van iedereen voor de zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Hij gaat ervan uit dat Hamilton dit weekend ook respect zal krijgen van de fans van Max Verstappen die in groten getale aanwezig zijn. De beledigende opmerkingen en uitgejoel is voornamelijk ontstaan door de intense titelstrijd tussen Hamilton en Red Bull Racing-coureur Max Verstappen. Wolff kan die beelden nog altijd niet kijken.

De twee topcoureurs Hamilton en Verstappen krijgen regelmatig haatdragende reacties en opmerkingen naar zich geslingerd op hun socialemedia-accounts. Volgens Wolff zijn dat laffe mensen. 'Dat zijn lafaards', stelt de teambaas bij De Telegraaf in Zandvoort. 'Het is goed mogelijk dat iemand emotioneel wordt, maar ze durven het toch nooit in je gezicht te zeggen. Ze liggen thuis met hun laptop, en Joost mag weten wat ze daarvoor hebben gedaan', vervolgt Wolff.

Nog altijd kan de Mercedes-teambaas niet kijken naar beelden van de laatste race van het 2021-seizoen. Inmiddels is de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 de befaamde race met het controversiële einde. 'Maar dat staat los van Red Bull en Verstappen', erkent Wolff. 'Zij hadden geen invloed op de beslissing die er toen genomen werd. Max is een verdiende wereldkampioen', looft Wolff. Met de huidige stand van zaken lijkt Verstappen op zijn tweede titel af te stormen. Tot dusver vormde Mercedes weinig competitie voor de Nederlander.

Mercedes nog niet daar waar ze willen zijn: 'Is een tussenfase'

Mercedes vecht niet mee voor de titel in zowel in het constructeurskampioenschap als in het kampioenschap van de rijders. Wel vindt Wolff dat ze goed op weg zijn. 'Het is niet dat ons tijdperk ten einde komt. Waar we nu zitten, is een tussenfase.' Volgens Wolff is iedereen manisch-depressief in de koningsklasse. Hoe hun laatste race is verlopen, bepaalt vaak hoe het in het vervolg gaat. 'Na de race in Hongarije gaven mensen ons een goede kans op een overwinning, maar vorig weekend op Spa werden we afgeschreven', stelt de teambaas.

Met enkel Russell die de finish haalde, wel met punten van de vierde stek, kreeg Hamilton kritiek op zijn incident met Fernando Alonso. 'En na de eerste training in Zandvoort hebben we weer kans om te winnen. Kijkend naar de huidige regels, de tijden in de windtunnels en de budgetlimiet ga ik er vanuit dat we terug kunnen vechten. Red Bull heeft het op dit moment wel heel goed voor elkaar, dus het gaat heel zwaar worden', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws