McLaren houdt zicht op P3: 'Alle punten pakken die we kunnen' Formule 1
Formule 1

McLaren houdt zicht op P3: 'Alle punten pakken die we kunnen'

McLaren houdt zicht op P3: 'Alle punten pakken die we kunnen'

McLaren-teambaas Andreas Seidl denkt niet dat het verschil in performance groter is geworden tussen zijn team en Ferrari, maar geeft toe dat ze kansen hebben laten liggen om punten te scoren. De Italiaanse renstal heeft zijn voorsprong op de Britse autofabrikant vergroot naar 33,5 punten, wat een behoorlijk gat is met slechts drie races over. Ook geeft hij toe dat het team minder consistent is.

'We hebben het gewoon verzaakt om de punten te pakken die voor de hand lagen in de afgelopen weken. Dat is natuurlijk teleurstellend, maar er zitten wel redenen achter', zegt Seidl in gesprek met Racer. 'Simpel gezegd moesten de laatste drie races gewoon beter. We zijn ook ongelukkig geweest natuurlijk.' In Brazilië kreeg de onfortuinlijke Lando Norris een lekke band voordat hij bij de eerste bocht aankwam en moest Daniel Ricciardo uitvallen door een issue met de krachtbron.

Maximale inzet voor P3

De Duitse teambaas vertelt verder. 'We moeten realistisch kijken naar wat we nog kunnen bereiken dit seizoen. Behalve dat we naar het constructeurskampioenschap moeten kijken is het hoe dan ook belangrijk om zoveel mogelijk momentum op te bouwen en punten te scoren met het pakket dat we hebben.' Seidl geeft toe dat er een flinke ommekeer moet komen in het geluk dat het team meemaakt als ze Ferrari nog in willen halen. Toch willen ze bij McLaren zich maximaal inzetten om dat doel te bereiken, en dat begint in Qatar.

'We zullen ons best blijven doen. Het hoofddoel moet toch blijven om alle mogelijke punten bij elkaar te scoren. Dat is iets wat we in Brazilië en Mexico niet hebben gedaan.' In de eerste seizoenshelft was het Britse team al heel sterk en zijn er veel punten gepakt. Volgens Seidl verdienden ze die punten ook echt. 'We waren operationeel heel sterk met Lando en Daniel, we hadden ook vaak de snellere auto (vergeleken met Ferrari, red.). Ik denk dat als je kijkt naar onze pace, dat er weinig is veranderd vergeleken met eerder dit jaar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws