McLaren met het mes tussen de tanden: 'We willen meer rondetijd vinden dan de concurrentie' Formule 1
Formule 1

McLaren met het mes tussen de tanden: 'We willen meer rondetijd vinden dan de concurrentie'

McLaren met het mes tussen de tanden: 'We willen meer rondetijd vinden dan de concurrentie'

McLaren-teambaas Andrea Stella ziet dat Ferrari op dit moment een maatje te groot is voor de Britse renstal, maar vertrouwt op de ontwikkelingssnelheid van McLaren. De Italiaan verwacht dat het een race van upgrades gaat worden tussen de twee teams om als tweede te eindigen achter Red Bull Racing. McLaren heeft op dit moment 51 punten achterstand op Ferrari en is nog niet tevreden met P3 in het kampioenschap.

Het team uit Woking begon het 2024-seizoen een stuk beter dan vorig jaar. Toen waren vooral de eerste paar races een drama voor Lando Norris en Oscar Piastri, die regelmatig in het achterveld kwalificeerden en finishten. Halverwege het seizoen maakte McLaren een gigantische sprong en was ze in sommige races het tweede team. Ferrari was haar te snel af, maar ze zaten dichtbij. Dat lijkt dit jaar weer het geval te zijn. De Britse renstal staat momenteel derde in het kampioenschap met 69 punten, Ferrari staat tweede met 120 punten.

Het team uit Maranello belooft in Imola met een gigantische update te komen, dus moet McLaren ook wat upgrades introduceren. 'Vorig jaar lukte het ons om beter te ontwikkelen dan onze concurrenten', stelt Stella in gesprek met Motorsport.com. 'Gedurende het seizoen hebben we meer rondetijd gevonden dan de tegenstanders, en dat blijft voor ons het doel. Zolang we zien dat alles wat we introduceren ook echt wat oplevert, zijn we blij. Zo weten dat ons traject een sterke is', aldus de Italiaan. Stella zou het mooi vinden als het team voorlopig de derde plek behoudt, maar dat wil niet zeggen dat ze daar tevreden mee zijn.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

McLaren met het mes tussen de tanden: 'We willen meer rondetijd vinden dan de concurrentie'
McLaren hoopt de rode bolide achter zich te kunnen houden in de aankomende races. (Foto: McLaren F1 Media)

McLaren wil het tegen Ferrari opnemen: 'Dan zeggen we: waarom niet?'

P3 in het klassement met een stevige voorsprong op Mercedes, dat is al een stuk beter dan vorig jaar. Maar Stella denkt dat er meer in zit. 'Als we kijken naar de feiten en de cijfers, dan zou het een goed resultaat voor ons zijn om de derde plek in het kampioenschap vast te houden', vervolgt Stella. 'Tegelijkertijd zijn er circuits waar we het tegen Ferrari op kunnen nemen. Dan denken we: waarom ook niet? Maar in de Formule 1 draait het niet om wensen waar je zou willen staan. Je moet gewoon heel hard pushen. Je wil de auto zoveel mogelijk ontwikkelen.'

En elk raceweekend moet gemaximaliseerd worden, weet Stella. 'Dan zie je op het einde wel waar je staat.' Ferrari komt dus in eigen land met een update. De Italiaanse renstal gaat vermoedelijk met een 2.0-versie van de SF-24 komen. Ook in Woking wordt er hard gewerkt om wat upgrades te introduceren voor het Europese seizoen. 'Na Miami, wanneer we wat updates introduceren, zullen we een completer beeld hebben van wat er dit jaar allemaal mogelijk is', aldus de McLaren-teambaas.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws