Sargeant begrijpt tijdstraf niet en is kritisch op FIA: 'Ze hebben niets gezegd' Formule 1
Formule 1

Sargeant begrijpt tijdstraf niet en is kritisch op FIA: 'Ze hebben niets gezegd'

Sargeant begrijpt tijdstraf niet en is kritisch op FIA: 'Ze hebben niets gezegd'

Logan Sargeant begrijpt niet waarom de wedstrijdleiding hem een tijdstraf van tien seconden heeft gegeven in de Grand Prix van China voor zijn moment met Nico Hülkenberg onder de safety car. De Williams-coureur, die zich van geen kwaad bewust was, is van mening dat de situatie op een andere manier opgelost had kunnen worden.

Op het moment dat de marshalls druk bezig waren om de Stake F1-bolide van Valtteri Bottas naar een veilige locatie te verplaatsen, voerde de safety car het veld aan. Dat was voor veel coureurs het teken om een verse set banden te halen en ook Haas-coureur Hülkenberg greep die kans aan. Sargeant reed echter door en beide mannen kwamen elkaar vlak bij de safety car-lijn tegen. De coureur die deze lijn als eerste passeert, heeft het recht op de voorste positie en de wedstrijdleiding oordeelde dat Hülkenberg net iets over deze streep reed. Toch kwam Sargeant voor de Duitser te liggen en daarom besloot de wedstrijdleiding de Amerikaan later in de wedstrijd een tijdstraf van tien seconden te geven. Dit tot groot ongenoegen van de Williams-coureur.

Sargeant verbaasd over straf

Sargeant was zich na afloop van geen kwaad bewust en is kritisch op het handelen van de wedstrijdleiding. 'Het is best lastig om het verschil tussen de auto's te zien als we zo ver van elkaar rijden. Ik dacht dat ik er ruim voor lag, volgens mij was er geen discussie nodig', zegt Sargeant tegenover Motorsport.com. 'Toen ik het aan het einde van de race hoorde, vond ik dat wel raar. Misschien had de FIA ons feedback kunnen geven', doet de 23-jarige uit Fort Lauderdale een suggestie.

De Williams-coureur begrijpt vooral niet waarom niemand hem in de lange periode achter de safety car op de hoogte heeft gebracht van de situatie. 'We reden daar echt tijden achter. Ik snap niet dat ze niet tegen mij hebben gezegd dat ik de plek moest teruggeven', richt Sargeant zich tot de FIA. 'Dan had ik dat natuurlijk wel gedaan, maar ik was ervan overtuigd dat ik er ruim voor zat', aldus de Amerikaan, die uiteindelijk als zeventiende en laatste over de finish zou komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws