Horner over rivaliteit: 'Hebben eigenlijk weinig met Mercedes te maken' Formule 1
Formule 1

Horner over rivaliteit: 'Hebben eigenlijk weinig met Mercedes te maken'

Horner over rivaliteit: 'Hebben eigenlijk weinig met Mercedes te maken'

Christian Horner heeft respect voor de concurrenten van Mercedes, maar weigert de Duitse renstal als een voorbeeld voor zijn Red Bull Racing te zien. De Brit focust zich liever op de eigen kracht en de eigen doelen, zo vertelt hij in gesprek met Sportbild, dat geciteerd wordt door Motorsport.com.

'Er is respect over en weer', zegt Horner. 'Maar we hebben eigenlijk weinig met Mercedes te maken', benadrukt hij vervolgens. Er is volgens Horner geen 'wederzijdse' relatie tussen Red Bull en Mercedes, maar het respect is er wel. 'Dat team heeft het afgelopen decennium gedomineerd, maar wij stellen onze eigen doelen en hebben onze eigen normen. We volgen wat dat betreft niemand.'

Spanningen op en naast de baan

Hoewel het onderlinge respect er is, zijn er de afgelopen maanden wel de nodige clashes geweest, zowel op als naast de baan. Vooral rond de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton aan het begin van de Grand Prix van Groot-Brittannië lieten mensen van Mercedes en Red Bull van zich horen. Zo was volgens Horner Hamilton de veroorzaker van het ongeluk, terwijl Mercedes-teambaas Toto Wolff daartegen ageerde.

'Het wereldkampioenschap is buiten de baan net zo competitief als erop', reageert Horner. 'Er ontstaat altijd wrijving. Mercedes wil de titel natuurlijk verdedigen, wij willen hem eindelijk eens winnen. Dat is de enige reden dat we hier zijn.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws