Mercedes boekt vooruitgang in kampioenschap: 'Max op dit moment duidelijk buiten ons bereik' Formule 1
Formule 1

Mercedes boekt vooruitgang in kampioenschap: 'Max op dit moment duidelijk buiten ons bereik'

Mercedes boekt vooruitgang in kampioenschap: 'Max op dit moment duidelijk buiten ons bereik'

Andrew Shovlin kijkt met een goed gevoel terug op de Grand Prix van Spanje. De engineer zag hoe de upgrades ervoor zorgden dat de auto goed presteerde met uiteindelijk twee podiumplaatsen tot gevolg. Hoewel Max Verstappen wel ver buiten bereik is, heeft het team goede stappen gezet en heeft het de tweede plaats bij de constructeurs overgenomen van Aston Martin. De Brit is dan ook tevreden.

Shovlin toont zich in het persbericht van Mercedes gelukkig met de prestaties van zijn coureurs, die sinds lange tijd weer eens samen op het podium te vinden waren. 'Het is geweldig om beide auto's weer op het podium te zien. Het is alweer een tijdje geleden! We zijn natuurlijk blij met het resultaat, maar het is nog bevredigender om de vooruitgang met de auto te zien', zo is de topman tevreden met de prestaties na de upgrades.

Toch wil de Brit niet te hard van stapel lopen, want Barcelona was als gegoten voor de W14. Andere circuits op de kalender passen mogelijk minder bij de karakteristieken van de vernieuwde auto en dus is het nog maar de vraag of de Duitse renstal er in Canada opnieuw goed bij kan zitten. 'Dit circuit past zeker bij de auto, vooral op de lange baan, dus we zijn realistisch over onze kansen in Montreal. We lijken echter de goede kant op te gaan en dat is het belangrijkste.'

Vooruitgang in kampioenschap

Hoewel Verstappen met een straatlengte voorsprong op de Mercedessen wist te winnen, focust de engineer zich vooral op het feit dat zijn team zelf naar verhouding een goede dag kende en de tweede plaats in het constructeurskampioenschap heeft overgenomen. 'We hebben goede vooruitgang geboekt in het kampioenschap. Max ligt op dit moment duidelijk buiten ons bereik, maar we hebben vandaag veel plezier gehad en we kijken uit naar de volgende races.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws