Mercedes kampt met balansproblemen: 'Hebben de zaken nog niet op orde' Formule 1
Formule 1

Mercedes kampt met balansproblemen: 'Hebben de zaken nog niet op orde'

Mercedes kampt met balansproblemen: 'Hebben de zaken nog niet op orde'

Mercedes mag het goede momentum van de overwinning in Groot-Brittannië dan doorzetten in Hongarije door de vrijdag met de snelste tijden af te sluiten, intern wordt de vlag nog niet uitgehangen. Qua balans is de W12 bij lange na nog geen vrienden met de Hungaroring, zo erkent hoofdingenieur Andrew Shovlin.

'We kenden vandaag een lastig begin op de harde band, omdat de grip en balans er gewoonweg niet waren. Naarmate de dag vorderde ging het steeds aardiger en verbeterden we als we naar de tijden kijken, maar wat betreft de balans hebben we de zaken nog niet op orde', aldus Shovlin. Mercedes wist dankzij sterke rondetijden van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton toch beslag te leggen op de eerste twee plaatsen en daarmee af te rekenen met titelrivaal Max Verstappen, die op zijn beurt geteisterd werd door onderstuur.

Mercedes bedenkt mede door de problemen bij Red Bull Racing dat het niet de enige team was dat de balans nog probeert onder de knie te krijgen. 'Het kan dat iedereen in hetzelfde schuitje zat vanwege de temperaturen hier, de baan was bijvoorbeeld meer dan 60 graden heet. De banden worden dan al heel snel te warm, waardoor het lastig is om een goede longrun af te werken', zo tekent de hoofdingenieur van Mercedes aan.

De weersomstandigheden kunnen echter zo veranderen in Hongarije, als de voorspellingen uitkomen. Dit weet ook Shovlin. 'Over het algemeen is het veelbelovend om de beide auto's bovenaan te zien staan, maar aangezien er kans op regen is dit weekend mogen we er niet vanuit gaan dat we daar blijven staan.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws