Mercedes-coureurs gaven Sainz een koekje van eigen deeg: 'Vond het wel grappig’ Formule 1
Formule 1

Mercedes-coureurs gaven Sainz een koekje van eigen deeg: 'Vond het wel grappig’

Mercedes-coureurs gaven Sainz een koekje van eigen deeg: 'Vond het wel grappig’

Tijdens de Grand Prix van Singapore gaf Carlos Sainz DRS aan de McLaren-coureur Lando Norris, om zo op die manier de twee Mercedes-coureurs achter zich te houden. Afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Japan probeerde de twee Mercedes-coureur het trucje van Sainz tegen hem te gebruiken. De teamgenoten hadden echter minder succes dan Sainz en Norris de week ervoor.

‘Eigenlijk vond ik het wel grappig’, onthulde Sainz na de race. ‘Ik moest lachen in de auto omdat ik kon zien dat Lewis (Hamilton, red.) in 130R gas terug nam om George (Russell, red.) de DRS te geven.’ Het moment waarop Hamilton Russell DRS gaf, bracht een glimlach op het gezicht van Sainz.

Sainz moest het strategisch slim aanpakken om ervoor te zorgen dat de coureurs van Mercedes er niet in zouden slagen om zijn eigen truc tegen hem te gebruiken. ‘Ik besefte dat ik ervoor moest zorgen dat ik George aanviel in de chicane’, zei hij tegen RaceFans. ‘Als ik dat niet deed en hem niet uit zijn lijn haalde, zou het onmogelijk zijn om ze in te halen.’ De Spanjaard ging de uitdaging aan. ‘Ik ging heel diep de chicane in, slaagde erin om een beetje een tegenaanval te maken en gebruikte toen de DRS en de slipstream om hem voorbij te gaan. Het was leuk, en het kostte me bijna mijn eigen positie met mijn eigen trucs.’

Sainz had een moeilijke race: 'Het draaide vandaag allemaal om positie op de baan'

Na het passeren van Russell, bouwde Sainz in minder dan vier ronden een indrukwekkende voorsprong van 7,4 seconden op en eindigde hij uiteindelijk op slechts een seconde van Hamilton. Sainz erkende echter dat het inhalen van Hamilton een uitdaging was. ‘Ik denk dat Suzuka vandaag heeft bewezen een behoorlijk lastig circuit te zijn om in te halen, en positie op de baan was essentieel’, merkte Sainz op. ‘Ik was vier of vijf tienden sneller dan Lewis en ik kwam dichterbij, maar ik denk niet dat dat genoeg verschil was om in te halen. Je kon zien dat ik de laatste twee ronden sneller was, maar er komt een punt waarop als je niet één seconde sneller bent, je niet inhaalt.’

Uiteindelijk gelooft Sainz dat hij meer snelheid had dan de resultaten deden vermoeden, maar de timing van zijn pitstop kostte hem kostbare positie op de baan. ‘Het bewees gewoon dat het allemaal draaide om positie op de baan, wat we verloren hebben bij de pitstop’, concludeerde Sainz. ‘We lagen vier seconden voor op Lewis, we verlieten de pitstraat acht seconden achter hem.’ Desondanks toonde Sainz zich tevreden over zijn prestaties in de race. ‘Ik had een erg goede start en in de eerste stint had ik het gevoel dat ik iets meer snelheid had dan de jongens voor me en beheerde ik al mijn banden. Als je niet een goede positie op de baan hebt, dan gaat dat je altijd wat kosten, vooral op een lastig en warm Suzuka waar het lastig is om in te halen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws